StoryEditorOCM
SportIZ HNK PRIMORAC O JEDINSTVENOJ TREĆOJ HNL

Darko Banić: "Nismo za taj prijedlog jer bi izgubili na kvaliteti, a o financijama da i ne govorim!"

Piše Ivica Gjergja
10. svibnja 2019. - 23:04
D Banic

U HNS–u se sastala stručna komisija, a njen predsjednik Slavko Prišćan objavio je mnoge promjene. Što se tiče Treće HNL, za nju je rečeno da bi trebala biti jedinstvena. Do ove sezone ova liga ima tri skupine natjecanja koje je u tijeku, a sljedeće bi godine trebalo biti pet Trećih liga. Godinu iza, 2020/21., egzistirala bi samo jedna Jedinstvena treća HNL.

Prišćan je kazao da se to uvodi radi sublimiranja kvalitete, te da će sve sudionike pozvati na sastanak i odlučiti o još nekim detaljima. Poznato je da se u jedinom županijskom trećeligašu HNK Primorcu, stvari oko jedinstvene Treće lige pomno prate, o njima se diskutira, ali se i daju sugestije, te primjedbe... Pronašli smo i predsjednika Primorca Darka Banića, čiji je klub trenutno na vodećoj poziciji Treće HNL-Jug koji je u razgovoru bio vrlo izravan.

-Ne, nismo za taj prijedlog. Pa valjda je netko prije ičega trebao nazvati - dogovoriti bilo kakav sastanak, pitati nas, prije nego se donese ta odluka, ovako ispada da je stvar gotova. Opet kažem nismo za to jer upravo bi izgubili na kvaliteti, a o finacijama da ne govorimo. Pa tko može iz Biograda ići u Vukovar, to je veliki trošak, i sada se teško prolazi. Koji su to i kakvi "baloni", imati ćemo pet liga pa onda jednu jedinstvenu Treću. Što ne bi bilo bolje, ako hoćemo promjene i kvalitetu, da podijelimo tu ligu u dvije - možda sjever i jug? Još jedno pitanje ne bi li bilo bolje ulagati u infrastrukturu sadašnjih klubova i pojačati kvalitetu rada s mladeži nego mijenjati nešto što je dobro?, pita se Banić.

19. travanj 2024 01:49