StoryEditorOCM
SportZAVRŠNICA I FINALE PRVE SONIK MALONOGOMETNE LIGE ZADAR

Evo tko je 'zgrabio' pobjednički pokal!

Piše Ivica GJERGJA
12. svibnja 2019. - 15:15

Udruga za mali nogomet Zadarske županije vodeći računa o svojim navijačima upriličila je „Dan malog baluna“, gdje su igrali pobjednici liga u Trećoj i Drugoj promotivne susrete, a za pobjednika Prve ŽMNL u finalu su se sastali Kontol biro auto Rogić i Tin u dva susreta. Svatko tko je došao u SD Mocire imao je što vidjeti, od izvrsnih driblinga, proigravanja, udaraca na gol obrana i dakako golova. Uživali su gledatelji, a na kraju finalnog susreta prišao nam je jedan radosni navijač „Kontrolaca“ po imenu Ive i kazao iz prve:

- Hvala Udruzi za mali nogomet i njenom čelništvu što su ovu večer posvetili nama - gledateljima navijačima. Neizmjerno smo im zahvalni, jer ovo vidjeti i doživjeti ne može se svaki dan, stoga sam sretan uživao sam u svakoj sekundi igre, samo tako neka nastave, poručuje Ive.

U pravu je naš Ive, jer je viđeno u Mocirama sinoć ono nešto malonogometno najbolje, od igrača, voditelja, a i službenih osoba koje su godinu dana bile angažirane u malom nogometu.

Finale, uzvratni susret:

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ – TIN 3:2

SD Mocire – Gledatelja 400. Suci: Zdenko Bakarić i Krešo Zrilić.

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ: Šušić, Zanki 1, F. Anić, Čule 1, Bašić, Horvat 1, Šarić, Baraba, Genda, Tokić, J. Anić, Pinčić. Voditelj: Dino Kevrić.

TIN: Čurčija, Kresović, Katalinić 1, Kolega, Vukičević, Škibola, Vulić, Burćul 1, Čačić, Kožul, Andačić, Kurtin. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

Zaista najbolje što se moglo vidjeti u natjecanju u ovoj ligi su dvije momčadi, Kontol biro auto Rogić i Tin koje su se sastale u dvije utakmice finala. Sinoćnja je „parala gaće“, pa su obje momčadi ušle jako angažirano, borbeno i napadački. Svaki pedalj parketa bio je pokriven, igrala se utakmica koja je mamila za dobar potez, dugotrajni aplauz pune dvorane. U prvom dijelu dojma smo da su Tinovci držali sve u svojim nogama, imali vodstvo koga je Katalinić negdje u sedmoj minuti, a taj je rezultat ostao tijekom cijelog prvog poluvremena.

U drugom opet su Tinovci u prilici, ne jednom nego tri puta da povedu, ovaj put nije bio efikasan Deni Kolega, koji je sve tri prigode zapucao. No mladi i nadareni Horvat je u 27. minuti poravno  za Kontol biro, da bi Stipe Čule iz solo akcije samo minut kasnije donio prednost „Kontrolcima“. Igra se na sve ili ništa, pa su Tinovci preko svog kapetana Gorana Burčula, samo što je ušao u igru u 34. minuti poravnali na 2:2. Nakon toga griješiti se ne smije. Obje momčadi su se više orijentirale na obranu i tako se igralo sljedeća četiri minuta.

Dva minuta pred kraj kada je vidio da je „vrag odnio šalu“ i da bi se mogli pucati šesterci Jurica Zanki je išao u solo prodor, prešao svije prepreke i kada je došao u visini šesterca oštro je tukao, lopta se zakoprcala u mreži na radost „Kontrolaca“ , ali i publike koja ih podržava. Sve su nakon toga igrači Tina pokušavali kako bi došli do izjednačenja no njihovi suparnici su mirnom i pametnom igrom završili utakmicu i zasluženo pobijedili. Bili su Tinovci deprimirani, dok su Kontrolci plesali svoj pobjednički -  radosni ples osvojivši veliki pokal pobjednika ove lige.

Sasvim razumljivo da su raspoloženja bila suprotna, pa je tako mladi i nadareni voditelj Kontrol biro AR, Dino Kevrić sjao od sreće, kazavši:

- Po tko zna koji put smo dokazali da smo prava, kvalitetna momčad. Igramo jedan za sve svi za jednoga. Imali su naši protivnici iz Tina svoje prigode no mi smo znali svoje matrerijalizirati i saavim zasluženo nosimo pokal pobjednika lige. Ovo je čudo što smo mi učinili u tri godine kada smo počeli sa natjecanjem, došli smo do prvog mjesta u najboljoj Zadarskoj malonogometnoj ligi. Hvala dečkima, idemo feštati. Tinu hvala za fer i korektnu igru, kazao je Kevrić.

- Mi smo sami sebe pobijedili, nismo iskoristili naše prigode, čestitam dečkima iz Kontrol biroa auto Rogič na pobjedi, kazao je kapetan Tina Goran Burčul –Dačo.

Prvi susret Tin – Kontrol biro auto Rogić završen je neodlučeno 1:1.

 

Promotivni susret prvog i drugog na ljestvici u Drugoj ŽMNL:

SVET ANTE – PRIMORAC LJUBAČ 3:3

SVETI ANTE: Ban, Mrkić, Zrilić, Viduka 2, Vukorepa, Prenđa, Rončević 1, Jakušić. Voditelj: Ivan Jurić.

PRIMORAC LJUBAČ: Piplica, Prtenjača, Šitum, Dražević, Matak, Vuleta, Čirjak, Jurica 2, Perica 1. Voditelj: Luka Dražević.

Oba sastava su bili u igri izjednačeni kao i u zgodicima.

Promotivni-revijalni susret prvog iz A i prvog iz B skupine treće ŽMNL:

RUPALJ – SINJORETOVO 3:1

RUPALJ: A. števanja, B. Števanja, Demo, Vidak, Kojić, Štrkalj 3, Šušić, Baljak. Voditelj: mate Vidak.

SINJORETOVO: Stura, Čavka, Kalac, Katuša, Blaić, Katalinć, Kožul, Bilaver, Pavić, J. Bilaver, Lepur. voditelji: Marin i Roko Marinović.

Svi pobjednici liga primili su pokal i kolajne za osvojeno. Sljedeće natjecateljske godine Sveti Ante i Primorac Ljubač igrati će u Prvoj Sonik ŽMNL, dok će Rupalj i Sinjoretovo biti „stanovnici“ Druge ŽMNL.

23. travanj 2024 18:09