StoryEditorOCM
SportOD KADA JE DOŠAO U NK PRIMORAC, MLADI NAPADAČ IVAN BLATANČIĆ POKAZUJE KVALITETE RASNOG NAPADAČA

"Želim osvojiti prvo mjesto i zaigrati u Drugoj ligi!"

Piše Ivica Gjergja
14. svibnja 2019. - 17:28
ivan-blatancic

Od kada je u polusezoni došao u NK Primorac, Ivan Blatančić (20) iskazuje kvalitete rasnog napadača. Ustalio se u sredini, prošao je period adaptacije, i kada je sve leglo na svoje mjesto, počeo je plijeniti svojom igrom i "komparativnim prednostima": brzinom, driblingom i udarcem s obje noge. Zabijanje zgoditaka, ne samo u posljednje vrijeme, postaje mu navika, a suradnja sa suigračima u napadu mu je izvrsna.

Ivan Blatančić je rođen 14. siječnja 1998. godine u Slavonskom Brodu. Nogometno se obrazovao u školi nogometa NK Osijek. Igra na mjestu napadača i u kratko vrijeme promijenio je dosta klubova. Bio je reprezentativac U-17, i U-19, nastupao je za Rijeku, FC Luku Koper, Marsoniu, Ankaran, Slobodnicu, Goricu, a sada se skrasio u biogradskom Primorcu.

Ivan je markantna figura. Sa 186 cm visine izaziva poštovanje obrambenih igrača jer nije lako na njega ići. U posljednja dva kola prvenstva i jednom kup susretu bio je strijelac, odlično se snalazi u kaznenom prostoru, ali i ispred njega, što mu sigurno podiže napadačke reference. Izborio je mjesto u prvoj jedanaestorici, a trener Jugo Dominisjednostavno ne može sastaviti tim bez Blatančića.

- Ivan je školovan mladi igrač. Izuzetno dobro prati situaciju na terenu, kada je u napadu i s loptom teško ga je zaustaviti, a sa svojim suigračima se izvrsno slaže. Pored toga što dobro igra u polju, Ivan se iskazao i kao dobar strijelac. U posljednje vrijeme, kako sezona odmiče, sve je više u gol šansi, a počeo je igrati dobro i obranu. Daje svoj obol našoj igri, poglavito u gostima. Po onom što trenutno pruža jednostavno ga ne mogu izostaviti iz ekipe jer je kvaliteta i za sebe i za klub. S Ivanom smo dobili ono nešto što nam je trebalo - kaže trener Jugo.

Nakon treninga u vrijeme odmora Ivana smo zatekli s knjigom u ruci. Nikad dosta nogometne edukacije, Ivan sve prati i želi znati sve o nogometu u svim ligama, ne samo našoj. Kako je izabrao baš Primorac, pitamo ga:

- U svemu sam u potpunosti pogodio. Prvo, Biograd je divna sredina. U ovo kratko vrijeme, od početka polusezone kada sam došao, postao sam "fetivi Biograjac". Suigrači, trener, a i čelništvo kluba su toliko brižni da mi je nekad i neugodno. Pokušavam upravo ovu brigu vratiti navijačima, a i upravi na terenu, na najbolji način. Nemam nikakvih problema, znam zašto sam došao: da igram što bolje, da uhvatim konstantu dobrih igara i da zabijam golove. Od toga sam "pohvatao" sve, što me čini zadovoljnim. Dakako da bih želio napredovati, pa i spreman sam promijeniti sredinu ako je u pitanju viši rang. Odigrat ću do kraja sezone maksimalno što mogu i vjerujem da ćemo se okititi naslovom prvaka lige. To bi bio velik uspjeh za sve nas u Primorcu, kaže mladi napadač Primorca.

Nadamo se da će se Ivanu ostvariti sve što je poželio, jer svojim radom i prezentacijom nogometa to i zaslužuje, a po procjeni eminentnih nogometnih stručnjaka, možda i igrama u višem rangu natjecanja.

17. travanj 2024 15:11