StoryEditorOCM
SportSTOLNOTENISAČI JADERE UŠLI U DRUGU DALMATINSKU LIGU

Trener Bujas: Za financiranje i dvoranu očekujemo pomoć Grada Zadra!

Piše Ivica Gjergja
14. svibnja 2019. - 19:38
STK Jadera

Stolnotenisači Jadere iz Zadra novi su članovi Druge Dalmatinske lige! Nakon završenih kvalifikacijskih susreta u dvorani Bagata između Knin, Trogira, Paga i Jadere, najbolji su bili dečki iz Knina, dok su igrači Jadere osvojili drugo mjesto i tako ipak ušli u više natjecanje. 

Trener Ivica Bujas ne krije zadovoljstvo što su se vratili u društvo kojem su dugo vremena pripadali.
- Ponosan sam na rezultat kojeg su izborili naši momci. Oni su baš domaća ekipa: Zvonimir Bukvić, Emanuel Dundov, Tin Vadja, Filip Ladiš i Ivica Bujas. Ladiš je ujedno tajnik kluba i pomoćni trener. O svima njima imam samo riječi hvale. Svi rade, studiraju i, evo, uspješno igraju – kaže Bujas i dodaje da su u prvu ekipu uključili juniora Dundova, i na njemu ne misle stati.

- Intenzivno brinemo o napretku mladih igrača. I sad nam se nude neki igrači iz drugih klubova jer znaju da smo odličan kolektiv. Vjerujem da ćemo u novoj ligi igrati značajnu ulogu, govori trener.

Jadera je nastala prije 12 godina u sklopu programa „Športom protiv droge“. U klubu su tada okupljali mladež od šest godina do seniorskog uzrasta, a i danas je situacija slična. Imaju sve kategorije, od mlađih kadeta i kadetkinja, juniora do seniora, ali i početnike. Stolnoteniska škola ima desetak polaznika. Seniori će nastupati u Drugoj Dalmatinskoj ligi koja ima 14 klubova, a natjecat će se na području od Zadra do Dubrovnika.

- Imamo sve što jedan klub treba imati, jedino nam je potrebna potpora Grada Zadra. Vjerujem da ćemo je dobiti kako bi zaokružili sve ciljeve u našem programu koji je verificiran od strane Ministarstva obrazovanja. Trebamo, dakle, sredstva, ali i prostor za treniranje. Trenutno imamo dva termina u Bagatovoj dvorani. Vjerujem da ćemo i taj problem riješiti u dogovoru s Gradom – kazuje Bujas i podsjeća da je Jadera u ženskoj konkurenciji nekada imala primat u Dalmaciji te je bila u vrhu hrvatskog stolnog tenisa. Igrali su Prvenstvo Hrvatske s ekipama poput Pule, koja je tada imala proračun od 250 tisuća kuna, a oni svega 10 tisuća.

- Imali smo primat u ženskim kategorijama. Natjecali smo se u Prvoj B ženskoj ligi. Od 2011. godine najbolje rezultate smo imali u najmlađim kategorijama. Osvojili smo čak 55 odličja, po čemu smo najbolji klub u Zadru i Dalmaciji u mlađoj ženskoj konkurenciji. Naša Matea Ombla je dvije godine bila članica kadetske reprezentacije i jednu godinu juniorske, a ja sam je vodio kao trener reprezentacije. Imali smo odličnih uspjeha, bila je među 16 kadetkinja u Europi. Nudili su joj prijelaz među 12 klubova iz najvišeg ranga Super lige, no ona je na moju žalost odlučila prestati se baviti stolnim tenisom. 

Što vas sada čeka?
- Malo ćemo se odmoriti, u klubu trenutno slažemo upravljačku strukturu jer trebamo spremni dočekati listopad i početak natjecanja. Nismo novi u ligi, ali će nam trebati neko vrijeme da se vratimo u bivšu kolotečinu, kaže trener Ivica Bujas.

 

Tko je Ivica Bujas?
Trener STK Jadere Ivica Bujas u stolnom tenisu je 35 godina. Preko 20 godina posjeduje A licencu, što je najviše zvanje u tom sportu. Kao trener reprezentacije Hrvatske vodio je mlađe uzraste u ženskoj i muškoj kategoriji. U Jaderi je „čovjek za sve“, nije mu ništa teško kada je u pitanju njegov klub, ali i stolni tenis općenito. 

16. travanj 2024 14:28