StoryEditorOCM
SportODLIČNI REZULTATI VESLAČA IZ VK JADRAN

Skupina mlađih juniora i kadeta nastupila je u Zagrebu i osvojila četiri medalje

Piše Ivica Gjergja
17. svibnja 2019. - 17:05
veslaci

U Zagrebu na regati kontinetalnog kupa Miljenka Finderlea i Intercity regati nastupili su veslači VK Jadrana iz Zadra. Skupina mlađih juniora i kadeta nastupila je u Zagrebu i osvojila četiri medalje. O nastupima i onome što su osvojili „Jadranaši“ u Zagrebu kazao nam je Petar Miilin trener.

- Kod mlađih juniora drugo mjesto u četvercu bez kormilara zauzeli su Bernard Murtić, Ivan Mustać, Petar Miloš i Jakov Grković. U dvojcu na pariće mlađih juniorki treće mjesto osvojile su Margita Andrić i Laura Antičević. U istoj disciplini sedmo mjesto zauzele su Sara Žuvanić i Ivana Sladić. Četverac na pariće u sastavu Frane Bencun, Lovre Lapčić, Luka Ivković i Adrijan Lazanja osvojio je četvrto mjesto. U kadetskoj kategoriji izvrsne druge u dvojcu na pariće bile su Lucija Kasap i Mara Bencun, dok su u istoj disciplini, u muškoj konkorenciji, treće mjesto osvojili Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović. U disciplini samca mlađih juniora finale je izborio uvjerljivom pobjedom u svojoj skupini Luka Pera, ali je nastup u finalu morao biti otkazan zbog zdravstvenih problema, kazao je Milin.

S veslačima su bili u Zagrebu i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin. Veslače Jadrana očekuje gust raspored u sljedeća dva mjeseca, a vrhunac se očekuje nastupom na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu za juniore i kadete početkom srpnja.

20. travanj 2024 13:59