FOTO: ŠTETA, TREĆA SE NIJE DOGODILA Pullen 'tricom' u zadnji tren Zadranima završio sezonu

FOTO: ŠTETA, TREĆA SE NIJE DOGODILA

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 7001. Suci: Dožai, Vovk i Radojković.

ZADAR - CEDEVITA 71:72 (20:13, 17:17, 18:23, 16:19)

ZADAR: Bašić (7), Marić (5), Žorić (15), Magarity, Krajina, Dašić (20), Vuković (3), Brzoja (3), Špralja (5), Božić (13).

CEDEVITA: Cobbs (20), Krušlin (5), Katić, Žganec (4), Stipanović (16), Banić (10), Bošnjak, Cook, Ramljak, Mustapić (2), Murić (5), Pullen (10).

Sezona je završila za Zadrane, Cedevita je "tricom" Pullena doslovce na samom kraju polufinalne serije otišla u finale Prvenstva Hrvatske gdje ih očekuje Cibona.

Nije publika nimalo zamjerila na porazu, jest, krenula je priča je li trebalo praviti prekršaj ili dozvoliti Amerikancu da se digne na šut kojeg je na žalost zadarskih navijača uspješno zaključio! Doista, moglo se drukčije braniti i onda bi se moguće je i scenarij odvijao s nekom drugom slikom. Malo tko je vjerovao da se nije barem produžeat izborio, potom su se pomirili kako je sport takav, griješi se i kad se najmanje očekuje.

Samo se moglo poželjeti takvo otvaranje, gledano iz zadarskog kuta, odlično je započeo Božić, onda su Marić i Dašić "tricama" zabrinuli goste. Zapravo, gurnuli su ih u nervozu, posebice Ramljaka koji je uz osobnu zaradio i tehničku pogrešku. Morao je Rimac posegnuti za minutom odmora kako bi stabilizirao momčad, uspio je u tome djelomice sve dok Dašoć nije zabio svoju drugu "tricu". Upravo u tom segmentu, Cedevita je patila, pa ih je pod obručem spašavao snalažljivi Banić uveo se u dobru seriju.

Ali, Bašić, potom i Vuković opet su pokazali preciznost domaćih s vanjskih pozicija, što je praktički značilo plus 13 na strani Zadra. Na trenutak im je uzvratio Krušlin, Zadru se ozlijedio Vuković, ali su Dašić, kasnije i Žorić uzeli sve ovlasti ispod koša. Za pravo čudo Rimac je u tom razdoblju na klupu poslao Banića! Neka, razmišljali su navijači Zadra... I onda jedna "divlja" reakcija Ramljaka ne jednu sudačku odluku, prošla je nekažnjeno, "zažmirili" su suci i spasili ga od isključenja.

Cobbs je u velikoj mjeri zaslužan što se gosti na odmor nisu uputili s ozbiljnijim minusom, ali i činjenica da je Zadar čak jedanaest puta izgubio loptu.

Pullen? Njega se nije moglo vidjeti! Novi ulazak u dvoboj, obilježio je Marić kontrom, Bašić tricom, Dašić zakucavanjem nakon dodavanja Bašića. Opet je kod "vitamina" proradio Banić, nakratko... 

Žorić je pak u 25. minuti upisao dvanaesti skok! Ostao je ležati na parketu nakon podosta grubog uleta Banića kojeg se nije sankcionirali za takav istup... Usljedila je Cedevitina serija 10:2, kojom su razbili ritam zadarski ritam igre i došli na skroz mali zaostatak (48:44), tri minute prije isteka treće dionice.

Špralja je "tricom" donio nešto mira svojima, prije toga Pullen je upisao svoje prve poene, dok je i dalje Cobbs bio na visokoj razini! Uz sve zabio je i "tricu " s devet metara, pa je svojim učinkom skroz stabilizirao Cedevitu. Stipanović je upravo na njegovo dodavanje zakucao i poravnao na 55:55 na ulasku u zadnju četvrtinu.

Onda su dva "stara vuka", Žorić s dva poena, Dašić s tri opet Zadrane odvukli u višak na semaforu! Krenuo se "javljati" Pullen njegovih pet u nizu za sve veću zabrinutost u razmišljanju o daljnjem tijeku utakmice, jer zna se kako izgleda kad Amerikanac proradi. Ali, je Rimac Pullena povukao iz igre, spasilo ga je što je Murić u kontri ponovno poravnao omjer, nešto kasnije i "tricom" po prvi put na utakmicu odveo Cedevitu u plus, kojeg je pak podebljao Stipanović. Plus četiri dvije minute do kraja...

Ali, Žorić i Dašić nisu se predavali pa se u zadnjih minutu ipo ušlo s istim brojem poena (69:69). Iza toga griješili su jedni i drugi, domaći su više grmjeli i onda su nakon pregledavanja snimke dobili loptu 26 sekundi prije kraja...

Žorić je stajo na crti slobodnih bacanja, vrijem do isteka 16 sekundi, pogodio je oba. Minutu odmora odmor je pozvao Rimac, nitko na tribinama nije sjedio u iščekivanju gostujućeg napada...

"Mi smo Zadrani , Zadar je naš" odjekivalo je Krešinom dvoranom... I onda je sve utišao Pullen, pogodio je najvažniju Cedevitinu tricu sezone!

 

STIGLE I SPLIĆANKE 

Gotovo sat prije početka utakmice na svim mjestima gdje se običavaju parkirati automobili nije mogla stati "ni igla", k tomu, registarske oznake su kazivale da se praktički cijela Dalmacija "preselila u Zadar. Stigle su i Splićanke "žute" veteranke s Gripa. Svi su željeli osjetiti košarkaški duh Višnjika kojeg se punilo još kroz prvu četvrtinu. 

 

DAŠIĆEV VIDEO

Vladimir Dašić je uoči utakmice video obraćanjem prema zdarskim navijačima poslao poruku: " Dječaci, svi na noge i samo pjevajte. Jug poludi!" Bio je to dovoljan okidač da Dašić zajedno s navijačima "odvali" na stihove "Dalmacijo, moja ružo procvala"!

Naslovnica Sport