StoryEditorOCM
SportHNS OSNIVA JEDINSTVENU TREĆU LIGU

U Primorcu zbog ovakvih vijesti negoduju i poručuju: Zbog čega nas nitko nije nazvao i pitao za prijedlog?

Piše Ivica GJERGJA
22. svibnja 2019. - 16:48
Detalj iz igre Primorca

Nakon što se u HNS–u sastala stručna komisija, njen predsjednik Slavko Prišćan objavio je mnoge promjene. Podsjetimo da se trenutno igraju tri skupine i to Istok, Zapad i Jug. Sljedeće godine bi trebalo biti pet Trećih liga. No nakon toga, godinu iza, 2020/21., egzistirala bi samo jedna - Jedinstvena treća HNL. Prišćan je kazao da se to uvodi radi sublimiranja kvalitete, te da će sve sudionike pozvati na sastanak i odlučiti o još nekim detaljima. Poznato je da se u jedinom zadarskom županijskom trećeligašu HNK Primorcu, koji je trenutno vodeći na ljestvici, stvari oko jedinstvene Treće lige pomno prate, analiziraju, o njima se diskutira, ali se i daju sugestije, te primjedbe, koje nisu na strani komisije. Za njihov stav upitali smo predsjednika Primorca, Darka Banića, a koji je nakon kratkog razmišljanja u razgovoru bio vrlo izravan.

- Mi u Primorcu nismo za taj prijedlog. Pa valjda je netko prije bilo kakvih promjena trebao nazvati - dogovoriti bilo kakav sastanak, pitati nas, prije nego se donese bilo kakva odluka. Ovako ispada da je stvar gotova. Opet kažem, nismo za to, jer upravo bi izgubili na kvaliteti, a o finacijama da ne govorimo. Ta jedinstvena bi po nama odvela klubove u bankrot. Pa recite mi tko može iz Biograda ići u Vukovar, Osijek, to je ogroman trošak, mi smo amateri, a ne profesionalci i sada teško prolazimo po ovom pitanju. Koji se to i kakvi "baloni" puštaju, za koga? Imat ćemo pet liga pa onda jednu jedinstvenu Treću. Pitam se što ne bi bilo bolje, ako hoćemo promjene i kvalitetu, da podijelimo tu ligu u dvije - možda sjever i jug? Još jedno pitanje ne bi li bilo bolje ulagati u infrastrukturu sadašnjih klubova i pojačati kvalitetu rada s mladeži nego mijenjati nešto što je dobro, pita se Banić.

Govorite ono što je dobro ne treba ni mijenjati, zar ne?

- Tako je! Mi na jugu mislimo da je liga odlično posložena, najkvalitetniji smo, imamo pored kvaliteta i tradiciju, kako klupsku, tako i navijačku pa onda to po meni ne treba rušiti. Ma imamo mnogo pitanja, ali se pitam što je za naše gledatelje bolje dali da dođe naš konkurent za prijestolje Junak ili netko iz Istre ili riječkog područja naprim jer Opatija. Po nama ako se nema vizija zašto nešto dobro mijenjati, pita se Banić.

Ne samo Banić nego i svi drugi u klubu su mišljenja da je to nepotrebno, jer se jednostavno ne dobija na kvaliteti.

25. travanj 2024 18:15