StoryEditorOCM
SportNOGOMETAŠA ZADRA GOSTUJU U MEĐIMURJU, ALI ODLUKA HNS JE IPAK GLAVNA TEMA...

​Župan: Već tri dana ne spavam, suze mi doslovno same idu. Neshvatljivo mi je da nikoga nije briga: ni Grad ni HNS!

Piše Ivica Gjergja
24. svibnja 2019. - 20:32
zd

Posljednju utakmicu u Drugoj ligi Zadar igra u subotu /17.30 sati)  na gostovanju kod Međimurja u Čakovcu. No svima je jasno da je taj dvoboj ovaj tjedan bio u drugom planu na Stanovima gdje su dobili odluku HNS-a o uskrati licence za sljedeću sezonu. Odluka je sve itekako potresla, upravu, igrače i navijače. Dragan Župan, kapetan momčadi, otvorio je dušu:

– Jako nas je pogodila ta vijest. Ja već tri dana ne spavam, suze mi doslovno same idu, katastrofa je to što se dogodilo. Odigrali smo dobru sezonu, završili u sredini tablice i posebno u zadnje vrijeme igramo stvarno lijep nogomet. Sve u klubu ide nabolje i onda dobijemo tu vijest da smo izbačeni iz lige. To je katastrofa za ovaj grad i bojim se da će se posljedice tek vidjeti. Neshvatljivo mi je da nikoga nije briga, ni Grad ni HNS. U našem klubu svaki dan trenira 500 sportaša i jednostavno ne mogu vjerovati da nikoga nije briga za to. Ako već ne za nas seniore, jer mi tu i nismo toliko bitni, onda barem za tu djecu, u dahu će Župan.

Kakva je atmosfera u momčadi pred Međimurje?

– Treniramo normalno, po našem zacrtanom programu, iako, kada kolo prije kraja dobiješ informaciju da si izbačen iz lige, možete zamisliti kako se osjećamo. Mislim da je ovom odlukom narušena i regularnost natjecanja. Da je netko drugi u pitanju, možda bi poslao kadete i juniore da igraju tu posljednju utakmicu, ali mi smo Klub i to se neće dogoditi. Idemo gore u najjačem mogućem sastavu, pokušati ostaviti po strani ovo što se dogodilo i kao pravi sportaši završiti ovu sezonu.

Međimurje ovisi samo o sebi za ostanak?

– Ma ne zanima nas ni Međimurje ni niti itko drugi. Idemo igrati ZA ZADAR i to je jedino što je bitno. Da je sutra na drugoj strani moj otac ili sin Šime, išao bi tamo s ciljem da ih pobijedim. Idemo dati sve od sebe za pobjedu, odigrati pošteno do kraja pa što Bog da. I prije utakmice prošlog kola sa Solinom čuo sam toliko priča i dobio toliko poruka i poziva da ćemo im pustiti jer, kao, to je dalmatinski klub. Vidjeli ste što se dogodilo – pobijedili smo 5:1, a svi ti “pametni” se poslije utakmice više nisu javili. S takvim stavom idemo i u Čakovec, kazao je Župan.

26. travanj 2024 08:23