StoryEditorOCM
SportSA ZAVRŠNICE NATJECANJA MLAĐIH KATEGORIJA U SPORTSKOJ DVORANI KREŠIMIR ĆOSIĆ

Predavanje održao Slavko Trninić

Piše Ivica Gjergja
25. svibnja 2019. - 20:28
fener_cska4-230918

Na "Festivalu" hrvatske košarke u dvorani Krešimira Ćosića uz završnicu natjecanja mlađih kategorija, održano je predavanja prof. dr. sc. Slavka Trninića, hrvatskoga znanstvenika i trenera.  

– Ovo zadarsko predavanje jest svojevrsni nastavak predavanja koje sam imao u Splitu u veljači na završnici Kupa Krešimira Ćosića. Govorio sam  uz ostalo, o učenju treniranja, o usvajanju različitih načina situacijskih treninga, o treninzima usmjerenim na cjeloviti razvoj, usmjerenih na spoznaju kako stvoriti pobjednika u natjecateljskom sustavu, rekao je Trninić.

Press dvorana bila je dupke puna trenera koji su slušali i pitali profesora Trninića, a jedan od trenera nam je kazao:

-Izvrsno predavanje pored nas trenera poslužilo je i drugim koji djeluju u košarci, a  bilo je toliko zanimljivo, poučno da smo se začudili kako su brzo prošla tri sata. Profesor Trninić ima što reći a sve je to iz njegova višedesetljetnog znanstvenog djelovanja i istraživanja. On nam je prenio sve metode i oblike treninga kao bitne čimbenike dosega visoke razine kvalitete u razvoju mladih igrača.

IZBORNIK VELJKO MRŠIĆ O PRVENSTVU

-Bio sam dva dana na ovom prvenstvu, krasno je sve bilo, uvjeren sam da smo svi shvatili da su ovakva okupljanja potrebna, da se predkadeti, kadeti, juniori natječu kroz klubove. To može roditi samo kvalitetu. Ubilježili smo nekoliko imena već sada, pa Cibona ima kvalitetu i stoga je prva, Split i Zadar u borbi za treće mjesto borbeno i živa utakmica, kao i Cedevita. Izvedena je dobra košarka. Imamo odličnu mladež sada nam je bitna njihova transformacija u seniorski sastav. Podržavam ovaj način rada kratko, je kazao Mršić.  

24. travanj 2024 14:24