StoryEditorOCM
SportTRENERI DRAGAN BLATNJAK I FRANKO ĆURKOVIĆ-FREKI

“Zagora je divna sredina, može se lijepo raditi“!

Piše Ivica GJERGJA
2. lipnja 2019. - 19:55
freki1.JPG

Ne samo da košarkaški treneri odlaze „trbuhom za kruhom“ iz Zadra i županije Zadar, nego i nogometni. Pa smo tako prije dva dana na jednoj utakmici Treće HNL-Jug, u Biogradu „našli“ kako vodi NK Zagoru iz Unešeića, Franka Ćurkovića - Frekia.  Dečko je počeo u svom NK Zemuniku gdje još igra, trenersku karijeru. Vodio je nekoliko mladih naraštaja, otisnuo se u inozemstvo, bio dvije godine i sada se vratio, te je u tandemu s Draganom Blatnjakom u NK Zagori.

Kako je Blatnjak bio spriječen iz osobnih razloga voditi utakmicu, to je Franko odradio sve poslove u pripremi, određivanju sastava i taktike na utakmici njegova kluba sa Primorcem. Nije imao kompletan roster, čak su mu četiri igrača nedostajala, no on je sve dobro napravio ali je i pored toga je izgubio susret. Nije nezadovoljan jer su nakon primljenog zgoditka u 16. minuti njegovi igrali odlično u polju, no slabe završnice, uostalom sam nam je kazao:

-Znao sam i u pripremi susreta da je Primorac odlično posložena momčad. Ukazao sam na sve opasnosti moji igračima, očekivao sam da ćemo mi sa našim defanzivnim gardom, a kontrama, ugroziti domaćina. Nismo uspjeli, a razlog za to leži što nisam imao sve igrače na raspolaganju. Nama je bilo bitno da smo odigrali dobro što jesmo, pa i sami ste svjedočili tome. Znamo gdje smo i što nam je raditi dalje ako ostanemo u Unešiću, Dragan i ja.

- Pa nije valjda da ćete napustiti Zagoru, koliko smo razgovarali s čelnim ljudima oni imaju o vama dvojici lijepo mišljenje kao ljudima i strukovnjacima?

-Hvala im, nismo još sjeli ni razgovarali o produžetku suradnje. Osobno bi volio jer sam u ova dva i nešto mjeseca uvidio da je to divna sredina kao i klub. Daje ti mogućnosti za napredak, imaju odličan igrački kadar i može se lijepo raditi.

 

25. travanj 2024 13:36