StoryEditorOCM
SportPRIVLAKA RUN 2019.

Nastupilo 400 trkača!

Piše I.G.
11. lipnja 2019. - 13:57
privlaka

Tradicionalna treća po redu utrka Privlaka Run 2019 održala se u Privlaci u organizaciji Triatlon klub Zadar, Turističke zajednice Općine Privlaka, Općine Privlaka i domaćeg komunalnog poduzeća „Artić", a uz suorganizaciju i partnerstvo Škole trčanja Zadar, O.Š. Privlaka, dječjeg vrtića „Sabunić" i DVD Privlaka, te uz sponzorstvo Sonika d.o.o., vina Glavić, caffe bar Moreta i OPG Ive Surić.

U srtaroj povijesnoj jezgri mjesta bio je start utrke „Kolište" trg, koju su otvorili najmlađi trkači od 4 - 10 godina s početkom u 17:30 sati.

Ovogodišnja utrka sastojala se od dvije discipline - 5 i 10 km i u cijelosti je bila posvećena čuvenim privlačkim Sabunjarima. Najljepši doživljaj zasigurno je bilo trčanje šetnicom uz more, koja je natjecateljima omogućilo upoznati pravu čar ovog mjesta. Ove godine je utrka imala i najveći broj prijavljenih natjecatelja, više od 400 s područja Privlake i njene okolice. Posebno je zanimljivo što smo ove godine imali i stane natjecatelje iz Mađarske, Slovenije, Njemačke.

- Sretni smo ujedno oduševljeni odazivom trkača kao i stranih gosti koji su prepoznali ovu manifestaciju i upravo zbog nje neki i planirali svoj dolazak - rekla nam je Iva Zorić, direktorica TZ Privlaka.

Najuspješnijima su pripala odličja, medalje i pehare, a na prigodan način uručili su ih općinski načelnik Gašpar Begonja i direktorica Turističke zajednice Iva Zorić.

Za sve sudionike, sponzore, goste i mještane Privlaka koji su sa posebnom pozornošću pratili utrku od početka do kraja, pripravljena je okrijepa od strane domaćina. Cjelokupno događanje na kraju je glazbenim nastupom na Kolištu, začinio zadarski bend „Hot Stuff".

Rezultati 5 km muškarci: 1. Brkić Perica, 2. Bilaver Juraj, 3. Kazija Frane.

Rezultati 5 km  žene: 1. Erlić Ana, 2. Gulin Natalija, 3. Kurta Maja.

Rezultati 10 km muškarci: 1. Bečkei Daniel, 2. Špaleta Ante, 3. Begonja Vid.

Rezultati 10 km žene: 1. Katić Marijana.

26. travanj 2024 10:50