BICIKLIZAM BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE Izuzetno uspješni Zadrani na Učkoj!

BICIKLIZAM BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Na Brdskom prvenstvu Hrvatske na Učkoj za BK Zadar bilo je najuspješnije u povijesti.

Osvojeno je šest državnih odličja, od čega su 3 naslova državnih prvaka i prvakinja – zlatno odličje, jedno srebro i dvije bronce. Tako je Luka Škara opravdao ulogu favorita utrke U-15 kategorije iako godinu mlađi od svojih konkurenata uvjerljivom vožnjom od samog starta došao do svoje prve ukupne pobjede na Učkoj.

Karla Kožić i Rea Kurtin su također kao favoritkinje startale u ženskoj seniorskoj i kadetskoj utrci te postale državne prvakinje. Slavka Barešić i Tončica Pušić su među kadetkinjama zauzele drugo i treće mjesto tako da je cjelokupno žensko kadetsko postolje pripalo biciklisticama BK Zadra. Niz uspjeha upotpunio je Nicolas Gojković sa broncom među kadetima, dok je Duje Peričić zauzeo četvrto mjesto kod juniora. Roko Šestan i Paulo Grgić su peti i osmi među kadetima, Marko Bilosnić peti u U-15 kategoriji i Kosta Teofilov šesti među veteranima B.

-Zadovoljni smo učinjenim na Učkoj. I jači klubovi od nas nisu uspjeli ostvariti ovakav uspjeh. Imamo ukupno šest odličja od čega su tri prva mjesta u državi što je izuzetan uspjeh. Radimo marno predano i zna se tko šta i kada radi ukupnosti svega dosad urađenog sam zadovoljan, kazao nam je predsjednik BK Zadra Božo Kotlar.

Naslovnica Sport