StoryEditorOCM
SportFOTO: BIO JE JUNIOR ZADRA, IGRAO JE ZAVRŠNICU LIGE S AMERIČKIM CLEMSON UNIVERSYTIJEM, A SADA TRENIRA S NAZOROVIM IGRAČIMA

„Iskustvo iz Južne Karoline mi je dragocjeno. Zadar? Vidjet ćemo na treninzima mogu li im i koliko pomoći…“

Piše Ivica Gjergja
12. lipnja 2019. - 21:57
dav1.JPG

David Škara je svojedobno bio jedan od najboljih juniora Zadra, košarkaš koji je upravo okončao studij u SAD-u, a mi smo ga gdje drugdje nego na kultnoj Kalelargi. Izvukli smo ga, samo nakratko, iz društva i od vječne teme – košarke.

-Okončali smo moj klub Clemson University i ja uspješno sezonu, a za mene je ona bila najbolja i najuspješnija iz nekoliko razloga. U prvom redu bio sam najstariji u momčadi, igrao najviše, imao sam slobodu u igri, startao u petorci. Ova je bila dobra, a prethodna još bolja kada smo ušli među osam najboljih te se plasirali na završnicu Sweet 16 NCAA turnir. Pratila nas je cijela Amerika, ali nismo imali sreće, izgubili smo od Kanzasa. Igrati tamo, s najboljima, je privilegija i veliko osobno zadovoljstvo, iz Južne Karoline nosim dragocjeno iskustvo. Vrijedilo je to doživjeti! Sada sam doma, zaželio sam se svoje obitelji, ali i Zadra.

Kad smo kod Zadra, pratiš li zbivanja u hrvatskoj košarci, a poglavito oko i u KK Zadru?

-Da, da. Što sam mogao i koliko su mi obveze dozvoljavale, pratio sam sve iz hrvatske košarke, a Zadra posebno. Istina, dosta utakmica nisam gledao zbog vremenske razlike, ali polufinale koje je Zadar odigrao s Cedevitom i finale Cibone s Cedevitom jesam. Za mene je ugodno iznenađenje igra Zadra na kraju sezone, a također i igra Cibone koja je sve iznenadila, a vjerujem i samu sebe. Cedevita je po igračkom kadru bila bolja no u igri nije, Ciboni je zasluženo pobijedila. A što se Zadra tiče, jedna trica je odlučila, u košarci je to tako, treba biti koncentriran svih 40 minuta. No što je bilo bilo je. Znam što se događa, poznajem stanje u Zadru, uostalom pozvali su me da treniram s njima, što i radim već nekoliko dana.

Znači li da je David već novi igrač KK Zadra?

-O, ne može se o tome govoriti. Kroz treninge ćemo vidjeti mogu li ja i koliko pomoći Zadru, jesam li za njih. Na raspolaganju sam, volio bih igrati u klubu u kojem sam ponikao, rado bih ostao, ali na Klubu je da odluče. Otvoren sam za sve opcije, kazao je David.

„Zakopčan“ do grla što se pristupa Zadru tiče, no sprema se za reprezentativne pripreme Hrvatske za Univerzijadu koja će se održati u Napulju u Italiji od 03. do 12. srpnja?

-Pozvan sam u taj sastav, izbornik Vladimir Anzulović me pozvao rado sam se odazvao jer je za mene dres reprezentacije svetinja, odlazim na pripreme 17. lipnja, a trajat će do 26. Uvjeren sam da ću u reprezentaciji dati svoj obol igri i pokazati što zna a mogu i hoću učiniti puno dobo toga za reprezentaciju dakako sa ostalim dečkima. Koliko sam upoznat biti će to dobra reprezentacija, mogli bi napraviti dobru stvar, kazao je David i produžio sa svojim prijateljima.  

 

26. travanj 2024 14:56