StoryEditorOCM
SportSPORTSKE NOVOSTI POKREĆU VIDEO PODCAST

U premijernom izdanju čeka vas gostovanje legendarnog hrvatskog napadača

Piše Robert Šola
17. lipnja 2019. - 22:27
Podcast SN Igor Cvitanović

Sportske Novosti pokrenule su svoj video podcast. Vodeći hrvatski sportski medij priključuje se tako globalnom trendu brzorastuće novinarske forme te dodaje novu stranicu svojoj gotovo 75-godina dugoj povijesti.

Svakog tjedna ćemo na našim virtualnim platformama – internetskom portalu (sportske.jutarnji.hr), Youtube kanalu i Facebook stranici objavljivati podcast u kojem će gostovati eminentna imena iz hrvatskog sporta. S njima ćemo razgovarati o najvažnijim sportskim temama, analizirati aktualne najvažnije sportske događaje, ali se i prisjetiti nekih iz prošlosti. Video podcasti uzeli su veliki zamah u svijetu posljednjih godina, prije svega zbog pomalo i neobavezne forme u kojoj se gosti osjećaju slobodnije nego u formi klasičnih intervjua. U tom smjeru ćemo razvijati i podcast Sportskih Novosti – kroz njega ćemo pokušati od naših gostiju dobiti i pomalo neuobičajene odgovore, priče i sve ono što zanima čitatelje i zaljubljenike u sport.

Sportske novosti

 

Za prvog gosta u našem podcastu odabrali smo Igora Cvitanovića. Nekadašnji sjajni krilni napadač iskazuje velike trenerske ambicije, u prošloj je sezoni startao u Dubravi da bi sezonu završio na klupi Istre 1961. Dubravu je ostavio na poziciji koja ju je izravno odvela u Drugu HNL, a Puljani su kroz dodatne kvalifikacije uspjeli izboriti ostanak. Mladi će stručnjak sljedećih tjedan dana boraviti na Europskom prvenstvu U-21 koje je u nedjelju startalo u Italiji i San Marinu. Hrvatska na ovom turniru ima velika očekivanja, jer tamo će nas predstavljati reprezentacija kakvu već više od 15 godina nismo uspjeli složiti.

 

Cvitanović u Podcastu vrlo otvoreno i iscrpno predstavlja naše igrače, otkriva njihove vrline, kao i moguće slabosti. Većina tih igrača prošla je kroz njegove ruke, jer Cvitanović je prvih nekoliko trenerskih godina proveo radeći u Dinamovoj školi, tako da je imao priliku formirati talente poput Benkovića, More, Šunjića, Brekala, Halilovića... Kako ih danas doživljava, kako doživljava ono što je ta sjajna generacija već do sada pokazala, doznajte gledajući Podcast na našem portalu.

Iznimno zanimljiv dio podcasta bilo je i Cvitanovićevo osvrtanje na tromjesečni rad u Puli, iz koje je otišao ponosan jer je izborio ostanak Istre 1961 u prvoligaškom društvu. Međutim, tamošnji španjolski poslodavci nisu mu produžili ugovor za novu sezonu. Ovog utorka pogledajte podcast i otkrijte kako je Cvitanović doživio njih i njihov rad u Puli. Doznajte što im zamjera, koji su ga problemi pratili u klubu i svlačionici, na koji ih je način rješavao i što si danas možda zamjera.

Otvoren, jasan, elokventan, stručan i zanimljiv sugovornik. Igor Cvitanović to neupitno jest i doista ga vrijedi poslušati.

18. travanj 2024 11:01