StoryEditorOCM
SportMINI KUP VESLAČKOG SAVEZA DALMACIJE

Od dna Jazina do gradsdkog mosta "jadranaši" uhvatili 11 prvih mjesta!

Piše Ivica Gjergja
18. lipnja 2019. - 12:39

U Zadru je održana treća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije u organizaciji Veslačkog kluba Jadran, Veslačkog saveza Dalmacije i Hrvatskog veslačkog saveza. Regata, koja je prvenstveno namijenjena najmlađim veslačima odnosno kadetima i mlađim juniorima, okupila je veliki broj mladih veslača, njih gotovo 150 iz devet od trinaest dalmatinskih klubova, gostiju iz Zagreba te Rame u Bosni i Hercegovini.

U nešto više od tri sata programa, veslalo se dvobojski i trobojski na dionici od 500 metara, od dna uvale Jazine pa do gradskog mosta, a ukupno je održano 39 utrka u samcima, dvojcima na pariće te četvercima GIG. Još jednom su mladi veslači VK Jadrana obranili naslov najboljeg na ovoj regati, već petu godinu za redom, osvojivši ukupno jedanaest prvih mjesta te sa najviše bodova bili ukupni te pobjednici u kategorijama mlađih i starijih kadeta.

Kod mlađih juniora najuspješniji su bili veslači Biokova iz Makarske. Prva mjesta kod veslača Jadrana osvajali su Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Filip Mijić u samcu mlađih juniora, Dominik Ferjančić u samcu kadeta, Mara Bencun i Lucija Kasap u samcima kadetkinja, četverci Gig kadeta u sastavu Toma Rogić, Roko Gravić, Antonio Pavlović, Dominik Ferjančić i kormilar Ivano Sukara te drugi četverac u sastavu Elvis Vrkić, Domagoj Šare, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot.

Još su kod mlađih kadeta prva mjesta osvajali Đani Švenjak i Nikola Tot u samcima, Duje Kanjer i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće te Lana Barešić u samcu.

Druga mjesta osvajali su Natali Pera u samcu mlađih juniorki, Frane Bencun i Ante Dukić u samcima mlađih juniora, zatim Antonio Pavlović u samcu kadeta, Matija Kovačević u samcu kadetkinja, Petra Babara u samcu mlađih kadetkinja te Luka Stepanec i Stipe Benković u samcu mlađih kadeta. Treći je bio Ivano Sukara u samcu mlađih kadeta.

20. travanj 2024 05:33