StoryEditorOCM
SportPOJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE I JUNIORKE U ATLETICI

Tea Smokrović prvakinja u troskoku, Veronika Šokota brončana u bacanju koplja!

Piše Ivica Gjergja
24. lipnja 2019. - 19:40
ask

Atletski klub Kvarner iz Rijeke bio je domaćin najboljim juniorima i juniorkama koje su nastupile na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici. U dva dana na stadionu " Kantrida " nastupilo je 290 atletičara i atletičarki iz 37 atletskih klubova. U Rijeci je nastupilo i troje članova Atletskog športskog kluba Zadar koji su ostvarili izvrsne rezultate.

Tako je u konkurenciji juniorki u disciplini troskok prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske osvojila Tea Smokrović s najboljim rezultatom od 11,48 m. U istoj disciplini Anđela Zelić je osvojila 5 mjesto s 11,06 m.

-Inače Tei Smokrović je ovo čak osmi naslov prvakinje Hrvatske u konkurenciji mlađih juniorki i juniorki u dvorani i na otvorenom od 2017. godine i to sve u troskoku, što je izuzetan uspjeh koji se malo gdje ostvario. Kada govorim o uspjehu moram spomenuti i kadetkinju Veronika Šokota iako je nastupala u konkurenciji četiri godine starijih atletičarki ponovno je postigla odličan rezultat. U bacanju koplja težine 600 g Veronika je osvojila treće mjesto te se okitila brončanom medaljom bacivši koplje do 39,63 m, čime je za više od 5 m nadmašila svoj osobni rekord, postigavši novi, kazao nam je trener Ivica Šola.

 

 

20. travanj 2024 04:53