StoryEditorOCM
SportMNK PAKOŠTANE SVE USPJEŠNIJI NA MALONOGOMETNOM NEBU

Šarin: "Dosta njih se prevarilo, mislili su da će lako s nama, no na kraju bi izgubili susret. U budućnosti će i jače momčadi imati problema da nas pobjede..."

Piše Ivica Gjergja
2. srpnja 2019. - 00:30
MNK Pakostane

Ljetne malonogometne večeri sve se više zahuktavaju, a tamo gdje je ekipa iz MNK Pakoštane, tu je zasigurno i „fešta od baluna“. No, ne samo od baluna. Dečki koji igraju su izvrsni, ali još su bolji oni koji ih bodre tijekom utakmica.

Tako su na turniru Milivoj Burčul – Lućo u Galovcu napravili takav ugođaj da svatko tko je došao na igralište finala, nije mogao ostati ravnodušan. Igrači su osvojili turnir, imali najboljeg igrača i strijelca u igraču Martinu Bačkovu, te najboljeg vratara Juru Šarina, a i kolektivno su bili najbolji - osvojili turnir. Pored toga imaju najbolje navijače, sad se pitamo je li im još što treba. Znali su gledatelji dobro nagraditi osvojeno Pakoštana u Galovcu.

S ovom momčadi čudo su napravili predsjednik Luka Šarin i voditelj Ante Lacman. Podsjetimo se da su prije nešto više od godinu i pol dana organizirali ovaj uzorni malonogometni klub, igraju ljetne malonogometne turnire, Ligu malog nogometa u Benkovcu, gdje su osvojili naslov, a njihov „vjetar“ Martin Bačkov je bio strijelac lige s 36 postignutih zgoditaka. 

- Naši dečki su svi iz Pakoštana, jedino je Roko Stojanov iz Draga, istog su uzrasta, zaljubljenici su i vole mali nogomet, a kako smo sada u usponu igre i rezultata očevidno je, da smo se organizirali u pravo vrijeme u klub i sve pogodili. Oni na terenu igraju „svi za jednoga, jedan za sve“, mi jednostavno svakoga uvažavamo i ne priznajemo da je bolji dok nas ne pobjedi, što je i naše pravo. Dosta njih se dosad prevarilo, mislili su da će lako s nama, no na kraju bi izgubili susret. Evo zaredali su nam uspjesi, ne bi rekao da je to slučajnost. Mi treniramo i radimo kroz turnire, natjecanja i igru dajemo maksimum onoga što smo naučili. Osvojivši sada turnir „Lučo“ u Galovcu, mislim da smo dosegnuli kvalitetnu razinu te da će u budućnosti i jače momčadi, od onih s kojima smo igrali, imati problema da nas pobjede, kazao nam je predsjednik Luka Šarin koji nikoga od igrača ne bi posebno izdvajao jer su oni prava klapa.

- Ne bih izdvajao nikoga posebno, ističem kolektiv, no ipak moram spomenuti dvojicu igrača koji su u svemu naše „vodonoše“. To su Martin Bačkov i Roko Stojanov. Kada su oni unutra teško nas tko može dobiti. Martin je strijelac, matador, igrač kojega je teško čuvati, dok je Roko krtica, znalac i za njega nema izgubljene lopte. No, ipak ističem naš kolektiv, to je ono što nas vodi do pobjeda.   

Ističete kolektiv, što je to bitno kod vas?

-Dečki su pored malog nogometa angažirani i igraju veliki nogomet, pa nisu slučajno prvi u Prvoj ŽNL Zadar. Također 90 posto njih je zaposleno u ribogojilištu „Kornat i tica“ i tamo zarađuju za život, a ovaj vid sporta služi im za opuštanje, igru, zabavu ali i za pobjede. To je taj kolektiv kojeg gajimo rekao bi na svim poljima radnom i sportskom.

Skladnu malonogometnu družbu MNK Pakoštana čine: Ivan Rosan, Riko Maksan, Martin i Frane Bačkov, Jere Lokin, Frane Vučkov, Ivo Kukin, Jure Šarin, Roko i Marin Barešić, Dario i Roko Stojanov, Karlo Ćudina, Josip Bakija, predsjednik Luka Šarin i voditelj Ante Lacman.

26. travanj 2024 20:56