StoryEditorOCM
SportOVOG VIKENDA NA PAŠMANU

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku

Piše Zadarski.hr
2. srpnja 2019. - 11:03
DJI_0678 4

Sunce, more i mišićava tijela – jasno je zašto je odbojka na pijesku najatraktivniji sport ljeta. Najbolji domaći igrači i igračice natjecat će se na Prvenstvu Hrvatske koje ovog vikenda, od 5. do 7. srpnja, počinje na Pašmanu. Igrat će se na centralnom terenu u neposrednoj blizini pašmanske rive te novoizgrađenom terenu u Banju, a prijaviti se mogu svi – profesionalci ili amateri.

''Jako nam je drago što prvi puta Prvenstvo Hrvatske dolazi na Pašman, vjerujem kako će prekrasna lokacija i atraktivan sport privući brojne domaće i strane gledatelje. Nastupiti na turniru mogu svi koji to žele, čak i turisti s plaže, a to je najveća prednost ovog turnira. Sve što je potrebno je ispuniti obrasce koji se nalaze na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza i potom poslati prijavu. Za one koji dolaze s plaže pripremili smo sve potrebno za nastup na turniru. – najavio je turnir povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.

Natjecatelji se za kvalifikacijski turnir mogu prijaviti do petka 5. srpnja do 14 sati, a već u 15 sati počinju prve utakmice. Sistem natjecanja je dvostruku repasaž s 12 parova. Žensko finale je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, a muško istog dana u 18 sati. Uz dobru zabavu i tjelesnu aktivnost na suncu, natjecatelje će dodatno motivirati i bogat nagradni fond od 30.000 kuna po lokaciji.

Pašman je prvi grad u turneji ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske koje se nakon toga nastavlja u Đakovu (2.-4. kolovoza), Opatiji (8.-11. kolovoza), Đurđevcu (23.-25. kolovoza) i Zagrebu (6.-8. rujna).

 

25. travanj 2024 00:40