StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI FUTSAL TURNIR ČETIRI ŽENSKE REPREZENTACIJE

Jedna pobjeda i dva poraza!

Piše Ivica Gjergja
2. srpnja 2019. - 13:23

Tri dana je u Varaždinu održan Međunarodni futsal turnir za žene u organizaciji Futsal Weeka.  Na truniru su sudjelovale  četiri reprezentacije, Italija, Poljska, Moldavija i  Hrvatska. Sve utakmice su se igrale u sportska dvorana "Graberje". Sudili su najbolji Hrvatski suci i sutkinja iz Italije i Poljske.

Kao prvi pomoćnik izbornika Futsal ženske reprezentacije Hrvatske bio je i trener Super Chiksa, Luka Marinović. O tome kako su naše cure igrale te skim su se sastale kazao je upravo Luka:

 -Prvu utakmicu smo izgubili 5:4 od Poljske. Na njoj nismo bili pravi . Nakon što smo gubili 3:1 okrenuli smo na 4:3, ali smo na samom kraju primili rekao bi "jeftina gola"  u zadnjoj minuti. U drugom srazu protiv Moldavije smo opravdali ulogu favorita i pokazali da smo bolja reprezentacija i ostvarili visoku pobjedu 8:0. Cure su igrale odlično. Protiv Italije jedne od najboljih reprezentacija u Europi smo izgubili 7:4. Reprezentacija koja ima dvije  brazilke u ekipi, koja je dugi niz godina na okupu, koja ima profesionalnu ligu odigrali smo dobru utakmicu, ali nas je koštao loš ulazak u utakmicu i puno individualnih grešaka. Naša Tomislava Matijević je najbolji strijelac turnira sa 9 golova.  Vidljivo je da nam fali ovakvih turnira i utakmica kao i iskustvo igranja protiv jakih ekipa. Nadamo se da ćemo se što prije opet okupiti i imati priliku odigrati nekoliko utakmica tim prije jer nas dogodine očekuje Europsko prvenstvo , raportira Marinović.

25. travanj 2024 14:34