NOVO: ODLUKA NADZORNOG ODBORA NK ZADAR: Smijenjen direktor Svetko Ćustić! Dukić: "Meni je svejedno jesi li u NK Zadru ti ili Reno Sinovčić."

NOVO: ODLUKA NADZORNOG ODBORA NK ZADAR:

Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar jutros je većinom glasova smijenio klupskog direktora Svetka Ćustića. Za njegovu su smjenu svoj glas dala sva tri člana Nadzornog odbora koje je u ime gradske uprave imenovao gradonačelnik Branko Dukić, a na Ćustićevo je mjesto imenovan Damir Knežević.

Iz Nogometnog kluba stiglo je obrazloženje smjene, a po neslužbenim informacijama većina članova Nadzornog odbora u Ćustićeve je grijehove ubrojila i činjenicu da NK nije dobio licenciju za Drugu ligu, a zamjerili su mu i načinu na koji je vodio financijsko poslovanje Kluba.

- Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 03. srpnja 2019.g. donio odluku o opozivu gospodina Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba. Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji i poslovanju kluba. Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja. U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018.g., propustima u postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu.

Također, uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi. Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog osoblja te propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su u slučaju urednog i savjesnog postupanja mogli biti zadovoljeni.

 

Za novog direktora kluba imenovan je gospodin Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba. Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist, s višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika. Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu", stoji u priopćenju koje je stiglo s potpisom Josipa Miočića.

Inače, na Facebook stranicama kluba objavljano je kako je riječ o političkom igrokazu te izjava gradonačelnika Dukića  koju je navodno poručio Svetku Ćustiću: "Meni je svejedno jesi li u NK Zadru ti ili Reno Sinovčić."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ovu odluku političkim igrokazom. Odlučili su javnosti prenijeti i izjavu gradonačelnika Branka Dukića upućenu Ćustiću: "Meni je svejedno jesi li u NK Zadru ti ili Reno Sinovčić."

 

Naslovnica Sport

Najčitanije