StoryEditorOCM
SportČISTKA U STANOVIMA

Ćustić: Ovo je priča uhljeba i parazita. Knežević je glasovao za sebe kao novog direktora, a pola ure prije toga bio je član NO-a. Knežević: Da je riječ o uhljebljivanju dobio bih lakši posao od ovog!

3. srpnja 2019. - 18:30
nk_zadar2-190219

Svega se zadnjih tjedana događalo na Stanovima, zadnje u nizu jest smjena Svetka Ćustića, direktora kluba, što je odluka Nadzornog odbora NK Zadar. Nedugo nakon sastanka izdali su i priopćenje koje prenosimo u cijelosti...

- Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 3. srpnja 2019. g. donio odluku o opozivu gospodina Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba. Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji i poslovanju kluba. Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja. U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018. g., propustima postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu. Također, uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi. Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog osoblja te propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su slučaju urednog i savjesnog postupanja mogli biti zadovoljeni.

Za novog direktora kluba imenovan je gospodin Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist s višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika. Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu, stoji u zaključku NO-a.

S druge strane medalje, Svetko Ćustić je u podužem obraćanju medijima, zapravo ponovio sve što je prethodnih dana govorio, pa se iz konteksta mogu izvući sekvence. Između ostalog, Ćustić ističe kako je sve isplanirano od prije i nije odluka koja je donesena na sastanku NO-a, niti po njemu to odlučuje spomenuto tijelo, nego Grad Zadar odnosno gradonačelnik Branko Dukić u suradnji sa svojim mentorima, napose kadrovikom Marijom Palekom.

Tako Ćustić, sve koji su po njegovom mišljenju radili na opstrukciji, stavlja u isti koš: "Ovo je priča uhljeba i parazita i zar nije čudno da je za sebe kao novog direktora glasovao Damir Knežević, pola ure prije toga bio je član NO-a. Meni je osobno gradonačelnik reko sljedeće: "Ne interesira me ništa, meni je svejedno bio gore ti ili Reno Sinovčić!" Nisam ostao dužan, uzvratio sam mu stavom kako dobro znam da mu je namjera u klub dovesti Kneževića koji je istina radio na ugovor na djelu, ali da je riječ o čovjeku koji ne poznaje nogomet ni problematiku. Mogu još kazati kako nam je Grad uplatio 1,250.000 kuna, znači ostaje nam milijun kad uplatimo PDV. A na plaću novog direktora bi prema ranijoj računici godišnje odlazilo 150 tisuća, na sve ostalo, znači plaće igračima i servisiranje dugova, ostalo bi 850 tisuća kuna - sažetak je Ćustićevpg razmišljanja, koji drži kako su svi čekali prigodu za smjenu koju su vidjeli u ne dobivanju licence.

Istaknuo je Ćustić da za to "zasluge" idu i Gradu Zadru i nekoliko puta ponovio riječi uhljebi i paraziti. Isto tako ponovio je podosta toga što je već ranije javno objavljeno na temu njegovog odnosa s Nadzornim odborom i razgovorom s gradonačelnikom Dukićem, pa nema osobite potrebe ponavljati staru dobru poznatu priču.

 

Novi direktor Knežević: Da je riječ o uhljebljivanju dobio bih lakši posao od ovog!

- Onaj koga zanima moj životopis lako će doći do njega i ne mislim komentirati previše što je govorio gospodin Ćustić, jer to nije moja razina komunikacije na koju sam navikao. Da je riječ o uljebljivanju onda bih zasigurno dobio nekakav posve lakši posao, a ne ovo na što sam pristao danas u dobroj volji da pomognem klubu u kojem sam svojedobno proveo deset godina. Znam da mi neće biti lako, kao što nije bilo lako ni Ćustiću, međutim, svatko mora biti odgovoran za svoj posao. Nadzorni odbor je u svojem priopćenu objasnio razloge smjene gospodina Ćustića i nemam potrebu više raščlanjivati – zaključio je Damir Knežević, novi direktor NK Zadar.

26. travanj 2024 18:40