NASTUP NA UNIVERZIJADI Argentina bolja od Hrvatske!

NASTUP NA UNIVERZIJADI

Hrvatska košarkaška reprezentacija koja igra na Univerzijadi u Napulju, ostvarila je pobjedu protiv Rusije, a nakon toga pretrpjela poraza od Latvije. Sljedeća treća utakmica protiv Argentine bila je odlučujuća za prolazak dalje u - čevrtzavršnicu. Nije uspjela Hrvatska Argentina je bolja svladala je izabranike Vladimira Anzulovića sa 66:54 (25:14, 14:17, 18:14, 9:9). Sada Hrvatskoj ostaje borba za plasman od 9. do 16. mjesta.

Kada se govori o utakmici mora se reći kako je u prvoj četvrtini Argentina stvorila dvoznamenkastu razliku što se pokazalo ključnim za daljnji tijek utakmice. Unatoč prilikama, Hrvatska ne uspijeva preokrenuti utakmicu u svoju korist, a u posljednjoj četvrtini na obje strane nestaje snage  (9-9), te Argentina slavi 66:54. Hrvatskoj nije pomogla ni ukupna preciznost šuta koja je iznosila 31%, a trica je ušlo tek 8 u 38 pokušaja (21%).

Ponovo je na razini bio Zadranin David Škara, bio je dvocifreni i koji je i u ovoj utakmici bio najbolji naš igrač, a što je u tri utakmice tri put najbolji, pa svaka čast davide. David je ubacio 17 koševa, imao osam skokova

U redovima pobjednika najbolji je bio Facundo Corvalan s 18 poena.

Naslovnica Sport

Najčitanije