StoryEditorOCM
SportMARKO PINČIĆ NOVI JE TRENER NK ZADAR

"Cilj je unutar momčadi imati igrače koji su prošli našu školu, tako da ih na kraju u timu bude 95 posto s ovog područja!"

10. srpnja 2019. - 14:30
sibenik-lucko02-100916

Stanovi su nakon kratke stanke ponovno oživjeli. Naime, nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar na sjednici održanoj u srijedu ujutro odlučio je za prvog trenera momčadi postaviti Marka Pinčića, nekadašnjeg vratara Zadra koji je odnedavno bio voditelj škole nogometa.

Uz njega će kao pomoćnici raditi Zvonimir Jurić i Josip Butić, vijest nam je potvrdio Damir Knežević novi direktor NK Zadar.

- Procjena kluba je bila da u ovom trenutku Marko Pinčić može odraditi posao koji se od njega očekuje, uz opasku kako NK Zadar time neće imati nikakve dodatne troškove. Poznato je da je Pinić bio voditelj naše škole nogometa, pa će još neko vrijeme nadzirati njezin rad dok se ne pronađe drugo rješenje. Uglavnom, prioritet mu je seniorska momčad i već je obavio razgovore s mnogim igračima. Držim da nekih osobitih promjena, što se tiče domaćih igrača, ne bi smjelo biti, što ćemo najbolje vidjeti za nekoliko dana, točnije u ponedjeljak, na prvom okupljanju – kazao je Knežević, koji priznaje kako pomalo slaže novi klupski mozaik.

Novoizabrani trener, koji inače ima iskustvo u radu sa seniorima, bio je na klupi prvoligaške Lokomotive, uhvatio se posla na prvu loptu....

- Drago mi je što stvaramo jednu novu priču na temeljima zadarske škole nogometa, što se po meni trebalo dogoditi i puno godina ranije. Ali, bitno je da se takav koncept prihvatio i da ćemo napokon s onim što radimo u našoj Školi moći kroz seniorsku momčad Zadra predstaviti prema vani. Cilj nam je unutar momčadi imati momke koji su prošli sve naše dobne razrede i vjerujem kako ćemo u konačnici imati devedeset posto igrača sa zadarskog područja. To će biti dobra momčad koja će se bez nekih osobitih dodatnih motiva boriti za svoj klub. Jednostavno moraju dobiti prigodu za sazrijevanje u svojem gradu i klubu – uvodno će Pinčić, koji je čini se već odredio novi "kostur"...

- Želim na četiri do pet iskusnih igrača nasloniti mlade koji imaju zapažen potencijal, ujedno i kvalitetu da u dogledno vrijeme napadnemo viši razred natjecanja. Važno je napraviti dobre temelje, jer vjerujte mi ne bih se kao trener dobro osjećao da imam petnaest igrača sa strane. Ovako imamo komfor koji je potreban da bi se stvorio klub sa zdravim temeljima, što podrazumijeva, zapravo za sobom vuče i financijsku stabilnost. Nadam se kako ćemo svi skupa imati potporu zadarske sportske, napose nogometne javnosti – kazao je Pinčić.

U njegovom stožeru kako je već navedno, su i poznata lica Butić te Jurić...

- Oni su ljudi od mojeg velikog povjerenja i znam da će raditi najbolje što mogu kako bi naš klub stao na čvrste noge – zaključio je Pinčić, čiji je otac pok. Jakov godinama bio vratar i trener Zadra. Ispred zadarske mreže je i Markov sin Jakov, tako da nogometna priča više nego očito ide s koljena na koljeno!

24. travanj 2024 05:47