StoryEditorOCM
SportNA FUTSAL WEEKU OSVOJILE TREĆE MJESTO

Luka Marinović: "Vjerujem da ćemo s ovom mladom reprezentacijom sve dobro odraditi!"

Piše Ivica Gjergja
10. srpnja 2019. - 20:50
luka-marinovic-b964daa0cfad383169fd710ebe31db86_view_article_new

I kada je slobodan od nogometnih obveza Luka Marinović, pomoćnik izbornika Futsal ženske reprezentacije Hrvatske je u - nogometu.

Na Kalelargi smo ga susreli sa prijateljima s kojima je razgovarao, a o čemu drugom, nego o - nogometu.

Netom što se vratio u Zadar, gostovao je sa ženskom futsal reprezentacijom Hrvatske u Varaždinu na Futsal Weeku, gdje su djevojke igrale turnir među pet reprezentacija, te zauzele treće mjesto.

- Ovo je na neki način naše prvo okupljanje koje smo imali od rujna prošle godine. Odigrali smo turnir u Varaždinu I na zadovoljstvo svih osvojili treće mjesto, što je i dobro, pa i iz razloga što se dugo nismo vidjeli i bili skupa. Iz stručnog smo stožera, iako nije bilo okupljanja reprezentacije, vodili računa o kandidatkinjama za reprezentaciju, pratili ih bili u kontaktu i usmjeravali njihov rad u klubovima. Uz to, mi iz stručnog stožera reprezentacije čujemo se jednom tjedno, a ako je nešto bitno onda i na dnevnoj bazi, a sve u cilju kako bi uskladili sve potrebno za našu reprezentativni vrstu, rekao je nam Marinović.

Vidim nezadovoljni ste malim brojem okupljanja, valjda za sljedeće neće biti ovolika praznina?

- Da. Vjerujem da neće, ne da vjerujem znam prvo naše okupljanje će biti već s početkom jeseni. Čeka nas dosta posla, obveza, vjerujem da ćemo s ovom mladom reprezentacijom sve dobro odraditi, dovesti ih u optimalnu formu pred nastupe koji je nagodinu a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Vi u reprezentaciji, a vaše cure iz MNŽK Super Chicks, što je s njima?

- Odmora nema mi treniramo pa i večeras (četvrtak) imamo trening. Održavamo kontinuitet igara i kroz utakmice koje igramo na malonogometnim turnirima, koje su revijalnog karaktera. To nam dobro dođe. Kroz njih provodim sve što mi je potrebno za klub u smislu igre i uigravanja naših cura u kompaktnu cjelinu.

Niste angažirani samo tu, nego smo vas sreli na Višnjiku na Milanovom kampu?

- O da i tamo su me ljudi pozvali i rado sam se odazvao. Uzeo sam godišnji odmor da bi sve svoje potrebe zadovoljio, rekao je Marinović.

25. travanj 2024 14:49