PROZIVKA NA STANOVIMA UZ NOVOG TRENERA I DIREKTORA KLUBA Pinčić: Na igračima je da igraju, na vodstvu da rješava probleme! Knežević: Za zaostala primanja molim za strpljenje!

PROZIVKA NA STANOVIMA UZ NOVOG TRENERA I DIREKTORA KLUBA

Svoj prvi radni dan kao trener seniroske momčadi trećeligaša Zadra odradio je Marko Pinčić, koji je dobio povjerenje nove klupske uprave. Pred njim se našlo podosta igrača iz drugoligaške sezone, kojima se prije nego su krenuli s radom obratio novi direktor Damir Knežević, istaknuvši kako vjeruje da su svi svjesni situacije u kojoj se našao klub, te ih je zamolio za strpljenje vezano uz financijske obveze prema njima.

Knežević im je prenio očekivanja koja su sazdana kroz razmišljanje da je njihovo da odigraju dobro, dok je na vodstvu kluba rješavanja svih drugih pitanja.

- Napravili smo plan da to bude jedan spoj mladih i iskusnih zadarskih nogometaša, jedna prezentacija zadarske škole nogometa. Smatram da je to jedan pravi temelj, da možemo napraviti nešto više, nekakav iskorak na nogometnoj karti Hrvatske. Po mom mišljenju nije se pokazalo dobrim dovođenje prevelikog broja igrača sa strane, jer to ne bi dovelo do stabilizacije kluba. Na ovaj način smatram kako idemo prema toj stabilizaciji. Idemo probati i u konačnici biti pošteni prema samima sebi, prema momcima i da vidimo gdje smo, što smo i da možemo onda reći da smo probali - kazao je Pinčić, koji je otprilike mjesec ipo dana prije početka 3. HNL koja će u ovoj sezoni brojiti 16 klubova, krenuo s pripremama.

- Imamo kompletan plan i program priprema. Namjerno smo počeli tri dana ranije zbog toga da konsolidiramo momčad, da roster definiramo do kraja. Sa svim ovim igračima smo obavili preliminarne razgovore ali je u konačnici Uprava kluba ta koja će definirati njihove statuse. Mi smo postavili svoje želje, a Uprava će donijeti odluku je li to sve zaista i moguće ostvariti. U pregovorima smo još sa nekim provjerenim domaćim igračima koji će se uključiti u rad s nama, onda ćemo vidjeti što se iz svega može izvući – zaključio je Pinčić.

Naslovnica Sport

Najčitanije