StoryEditorOCM
SportFOTO: FINALE MALONOGOMETNOG TURNIRA U ARBANASIMA - ZARA DENTAL CENTAR KUP 2019

​CB Nita osvojila trofej protiv Varoši nakon 19 šesteraca!

Piše Ivica Gjergja
19. srpnja 2019. - 14:59
za.JPG

CB Nita pobjednik je malonogometnog turnira u Arbanasima, u finalu su bili bolji od ekipe Varoši koju su dobili na šesterce 10:9.

Zadar Dental Centar Kupu tijekom dvanaest dana nadmetanja na igralištu u Arbansima održan je na visokoj razini i defintvno se uvrstio među ponajbolje u Zadarskoj županiji. Susret je pratio i Mićo Martić, trener i izbornik futsal reprezentacije Finske.

- Ne mogu vjerovati da Zadar nema jednog malonogometnog prvoligaša ili makar drugoligaša. Na turniru sam vidio plejadu izvrsnih igrača i, evo, organizirajte se, a ja ću vam doći za trenera, kazao je Martić.

U pravu je Martić, ono što su prikazali i koliko daleko su otišli u kvaliteti malog nogometa ekipe CB Nita, Varoš, HU Antonio Jurjević, Raštane i drugi, za svaku je pohvalu.

Pored seniorskog dijela turnira održan je i dječji za dvije kategorije, uzraste 2004/05 i 2009/10. Vidjelo se da znaju igrati mali nogomet i da ih krasi borben duh, dobri driblinzi, obrane vratara i zabijanje golova.

 

Finale

CB NITA – VAROŠ na šesterce 10:9 (2:2)

ZADAR – Malonogometno igralište u Arbansima. Gledatelja 500. Suci: Krešo Zrilić i Damir Lerga.

CB NITA: Novković, Lerga, Bajlo, Genda, Vukorepa, Mičić, Vrsaljko, Bacalja, Marković 2, Andačić, Lekaj, Fantov. Voditelj: Filip Lekaj.

VAROŠ: Baričić, G. Burčul, Radman 1, Bugarija, Klarin, Jurić, Jurlina 1, Župan, Vukić R. burčul, Rid, Bralić. Voditelj: Frane Fatović.

Samo otvaranje finala pokazalo je da će susret biti tvrd, borben za svaku loptu, a pobijedit će onaj koji da gol više. Prvi su povukli „Nitovci“, Lekaj je izvrsno poslužio Gendu, a ovaj je u četvrtoj minuti ne oklijevajući pucao no vratar Baričić je bio na mjestu.

Nije se dugo čekalo na uzvrat, jedna lopta je promakla Andačiću, Radman i Bugarija su odigrali dupli pas, ovaj potonji je tukao no Martin Nonković nije bez razloga proglašen vratarom turnira.

I tako su se izmjenjivali udarci na jednoj i drugoj strani da bi u 18. minuti povela CB Nita. Naime, jednom okomitom loptom Markovića je uposlio Vukorepa, ovaj je pobjegao dvojici protivnika i iz neposredne blizine matirao vratar Baričića za 1:0. Tako je prvi dio završio vodstvom CB Nite.

Ne predaju se „varošani“ i njihovi udarci pronalaze dio nebranjene mreže pa je tako Luka Jurlina ispremiješao obranu i prevario vratara Nonkovića za poravnanje u 22. minuti. Osokoljeni postignutim zgoditkom Varoš preko Dragana Radmana povisuje na 2:1, da bi se ponovo ukazao Mario Marković, popularni Bubo, poravnavši u smiraj susreta na 2:2.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao pa su se izvodili šesterci. U desetoj seriju bolji je bio Filip Lekaj za CB Nitu, dok je Dragan Radman promašio i Nita je osvojila veliki pokal i nagradu.

- Imali smo i mi naše prigode ali ih nismo iskoristili, pa kad je tako onda je i neodlučen rezultat dobar. U ruletu šesteraca bili su bolji dečki iz CB Nite, čestitam im na pobjedi, u dahu će voditelj Varoši Frane Fatović.

- Iako smo u regularnom dijelu susreta gubili sve je nadoknadio naš Bubo. Bili smo bolji u izvođenju šesteraca, pobjeda je mogla otići i na drugu stranu no poljubila je nas, kazao nam je jedan od voditelja Hrvoje Lerga.

 

Susret za treće mjesto:

HU ANTONIO JURJEVIĆ – RAŠTANE 5:1

HU ANTONIO JURJEVIĆ: Kapitanović, Katalinić 2, Anić, Bašić 2, Volpi, Milić, Pinčić 1, Jurjević. Voditelj: Eugen Volpi.

RAŠTANE: Jovančević, Čirjak, Kovač, Mikulić, Nakić 1, Mršić, Šarić. Voditelj: Stipe Čirjak.

Dok Raštane nisu primili zgoditak vodila se ravnopravna borba u polju. Kada su primili zgoditak sve je "palo" i HU Antonio Jurjević je zasluženo pobjedio i osvojio treće mjesto.

 

Najbolje ekipe i pojedinci:

Prvo mjesto pokal i 10.000 kuna pripao je CB Niti. Drugo mjesto pokal i 4000 kuna pripao je Varoši, a treće mjesto pokal i 2000 kuna HU Antonio Jurjević, a četvrto i 1000 kuna otišlo je momčadi Raštana.

Najbolji igrač turnira je Filip Lekaj (CB Nita), najbolji strijelac Dragan Župan (Varoš), a najbolji vratar Martin Nonković (CB Nita). Svi su primili pokale i prigodne i poklone, te bon od Zara dental centar u Zadru u vrijednosti od 500 kuna.

 

DJECA / GODIŠTE 2004/05

Finale

ZADAR – ŠOU PROGRAM 2:3

ZADAR: Stipe Corak, Niko miočić, Luka Kalcina, Ivan Kevrić, Martin Čirjak, Denis Galešić, Marcelo Patrk 2, Tino Pavlović. Voditelj: Stipe Silov-Ja.

ŠOU PROGRAM: David Nosić, Roko Gambiraža 1, Toni Matešić 1, Toni Jelinić, Bruno Grgić, Matija Surać. Voditelji: Karlo Surać i Bepo Matešić.

Zadranima je Šou program spremio „šou program“ na terenu i zasluženo pobjedio i osvojio prvo mjesto u ovoj kategoriji.

 

Susret za 3. Mjesto:

ŠKABRNJA – AZINE 1:3

ŠKABRNJA: Toni Jurić, Brane Škara, Luka Škara, Antonio Bilaver, Karlo Žilić 1, Josip Brkić, Mitar Pavičić.

AZINE: Mihovil Sušić, Marino Galešić 1, Josip Pedić 1, Frane Matković, Leona Pavić 1, Jakov Ćuković 1.

Azine su bile bolje od škabrnje i zaslužano im je pripalo treće mjesto.

 

Najbolji:

Prvo mjesto osvojila je momačd Šou programa, drugo mjesto Zadar, a treće Azine. Svi su dobili lijepi pokal. Najbolji vratar bio je Luka Kalcina (Zadar), strijelac Toni Matešić (Šou program), a igrač Roko Gambiraža (Šou program).

 

Godište 2009/10:

Finale:

ZADAR – ZADARSKI ARBANAI 7:0

ZADAR: Pavle Jurjević, Josip Bartulović 1, Matej Galešić, Dino Sikirić, Petar Pleslić, Ivan Glavić, Ivano Škara 1, Jakov Jukić, Andrijano Kajtazi 3, Frane Bajković. Voditelj: Josip Bilaver.

ZADARSKI ARBANASI: Šimun Nekić, Dario Bajlo, Manuel Grdović, Paulo Stručić, Donato Perinović, Šimun Genda, Ivan Radić, Janko Perica, Andijano Kajtazi, Nikola Baričević, Marko Vižentin. Voditelji: Josip Grdović i Danijel Bajlo.

Zadar je bio bolji od svog protivnika, a istaknuo se Andrijano Kajtazi koji je bio i trostruki strijelac na susretu. Zaslužena pobjeda Zadra i osvajanje prvog mjesta.

 

BIBINJE – DEBELJAK 3:0

BIBINJE: Duje Petković, Karlo Petković, Toni Šimunić, Vice Šimunić, Grgo Šimunić,Duje Frleta, Marino Lozić 2, Roko Škara 1.

DEBELJAK: Karmen Trošelj, Ante Smolić, Lana Bilaver, Šime Ročak, Martin Oljica, Matej Rogoznica, Ivan Jerak, Andrijano Torbarina, Niko Pavić.

Bibinje su bile bolje od Debeljak i zasluženo osvojile treće mjesto.

 

Najbolje ekipe i pojedinci:

Prvo mjesto osvojila je momačad Zadra, drugo Zadarski Arbansi, a treće Bibinje. Najbolji je vratar Manuel Grdović (Zadarski Arbanasi), najbolji strijelac Adrijano Kajtazi (Zadar), a igrač Ivan Glavić (Zadar). Svi su dobili prigodne poklone.

25. travanj 2024 20:49