StoryEditorOCM
SportCRTICA SA MALONOGOMETNOG TURNIRA „POLJICA 2019“

Svi su čuli za nogometni turnir, ali nitko ga ne može zamisliti bez Citka legende!

Piše I. Gjergja
28. srpnja 2019. - 22:40
Cito

Kada se spomene mjesto Poljica, sva je pozornost usmjerena prema tamošnjem malonogometnom turniru koji uživa kultni status, i u ove ljetne dane održava se već dugi niz godina.

Turnir je svojevrsni „zaštitni znak“ mjesta, no jedan čovjek, Ivan Utković Cito, koji najavljuje susrete, jednako je popularan i omiljen kao i sam turnir. Bez njega zapravo turnir nije moguće zamisliti!

Njegov specifičan način vođenja i najavljivanja sudionika, upotreba lokalnog dijalekta, zafrkancija i anegdote na račun mještana i igrača, daje posebnu draž i atmosferu turniru, a Cito to upražnjava i iz večeri u večer, i nikako da mu dosadi. Voditelj je već 20 godina!

Nerijetko, dotakne se povijesti turnira i mještanskih „pikanterija“, tko što i kako radi, a kako svi znaju o kome se radi "kad se radi", onda je i oduševljenje veće.

- Jedan naš mještanin vodio je jednu ekipu, ali mu je falio igrač kojega je znao. Kako je ovaj živio u Rijeci, uputio se naš čovjek u Rijeku prije utakmice, ali na motoru, "kolibriću". Doveo ga je u Poljica, nitko nije mogao vjerovati, a nakon odigrane utakmice ga je vratio kući – u Rijeku! Eto, toliko su naši ljudi infišani u mali nogomet ispričao nam je Cito jedan od detalja, a ima ih, kaže, bezbroj.

24. travanj 2024 19:40