StoryEditorOCM
SportKK ZADAR

Škara će trenirati sa Zadranima, Žorić i Dašić blizu ostanka 

Piše D. Žura
31. srpnja 2019. - 13:47
kk zadar.JPG

Slika novoga košarkaškog Zadra još nije posve jasna, ali iz kluba šalju poruku kako će sve biti gotovo na vrijeme, 6. kolovoza, baš kako je i najavljeno. Hoće li baš biti tako, kao i uvijek potvrdit će vrijeme.

- Izgledno je kako ćemo do početka priprema imati cijelu momčad. Možda se dogodi da bude popunjena 90 posto, ali ni to nije neki osobit problem. Potpisali smo neke igrače, drugi su na korak do potpisa i nema mjesta nekoj zabrinutosti. Važno je da se od početka krenulo radno, postoji popis igrača koji su naše želje, pregovara se i imamo opcije A, B i C, a mi ćemo se potruditi da bude ono najbolje. S nama će u pogonu biti i reprezentativac David Škara - kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

U odnosu na lanjsku sezonu, promjene unutar momčadi su i te kako primjetne. Prvi je otišao Mario Little, koji nije do kraja ni završio svoju zadarsku epizodu. Nakon što su se obruči umirili postalo je jasno kako će mnogi promijeniti adresu, a popis je poduži: Lovre Bašić, Luka Božić, Mislav Brzoja, Šime Špralja i Kristijan Krajina, a klub je pristao na raskid ugovora s Williamom Magaritiyem od kojeg će profitirati.

Još nije definirano hoće li se na prozivci pojaviti Luka Žorić i Vladimir Dašić koje bi mnogi željeli gledati i iduće godine u zadarskom dresu. Čini se kako su obojica spomenutih u onih deset posto za koje nije sigurno hoće li biti na prvom treningu. No, nisu daleko od ostanka.

Tko je od onih koji su lani imali dobru minutažu uopće ostao? Petar Marić i Domagoj Vuković. Tko su pak novi za koje se u ovom trenutku zna da su stavili potpis? Vratio se Ive Ivanov, angažirani su Karlo Uljarević i Jan Palokaj i priključeno je nekoliko juniora. Uglavnom, ipak je puno nepoznanica, međutim, ajmo vjerovati Nazoru koji tvrdi kako ima sve pripremljeno.
 

20. travanj 2024 01:19