StoryEditorOCM
SportGRGO MUJAN I IVANA PRIŽMIĆ NAJBOLJI NA PLIVAČKOM MARATONU NOVIGRAD – MASLENICA - NOVIGRAD

"Na 500 metara od obale more je proključalo kao u ekspres loncu, temperatura pada, plivaš u mjestu..."

Piše Ivica Gjergja
5. kolovoza 2019. - 12:04

Državno seniorsko prvenstvo, koje se ujedno boduje za CRO-CUP, održano je na 7.500 metara na relaciji Novigrad-Maslenica-Novigrad u organizaciji KPD Donat Zadar. Na startu se našlo 47 plivača i plivačica odvažnih da preplivaju kanal u dva smjera. Počelo je gotovo u mrtvom moru, idealno za dobre rezultate u plivanju.

Evo kako je maraton doživio čovjek od „zanata“ Dražen Adžić.

-Do same Maslenice je bilo tako-tako, a tad na 500 metara od rive more je proključalo, kao u ekspres loncu. Temperatura mora sa 25 stupnjeva pada na 20 stupnjeva u dva metra. Plivači to prolaze i na 100 metara od okretne bove korenat, najsnažniji što su ga i najiskusniji plivači ikad osjetili. Nemoguć za proći, doslovno plivaš u mjestu. Ali pravi maratonci traže put , malo lijevo pa ne ide, pa 20 metara lijevo u plićaku možda malo bolje. U tih 50 metara korenta snalažljivi su znali dobiti po 300 metara prednosti. Danima su padale snažne kiše s onu stranu Velebita, u Lici, pa su u ždrijelo kroz vrulje prodrle snažne i vrlo, vrlo hladne vode, koje su donijele granje i podigle silnu količinu morske trave s morskoga dna. Ovo je bio pravi OPEN water u kojem je u muškoj konkurenciji pobijedio Grgo Mujan i u ženskoj Ivana Prižmić, oboje iz KDP Splita. Ukupno je utrku završilo 41 plivač. Moramo naglasiti da je nastupila i naša sportska heroina Dina Levačić, koja je preplivala mnoge rijeka, jezera i kanale, priča nam Dražen.

Organizator se zahvaljuje općinama Novigrad i Jasenice i njihovim istoimenim turističkim zajednicama, te Hrvoju Vuliću na potpori brodicama.

Pobjednici u muškoj konkurenciji:

Grgo Mujan, KDP Split, 1:34.31, Edi Hadžić, KDP Poreč 1:41:00, Aljoša Pribac, 1:41:25, KDP Poreč.

Kod žena najbolja je bila Ivana Prižmić, KDP Split, 1:43:47, Nina Jokić, KDP Split 2:24:09 , Dina Levačić, KDP Split 2:24:17.

26. travanj 2024 19:28