StoryEditorOCM
SportTRENER ANTE NAZOR O POPUNJAVANJU KK ZADRA:

Nikad čudniji "mercato", svi nešto čekaju, gledaju i traže – možda dovedemo Amerikanca za "peticu"

7. kolovoza 2019. - 10:46
cedevita10-110519

Svoje pripreme na Višnjiku, košarkaši Zadra odgodili su za početak idućeg tjedna, pa smo dužni ispriku čitateljimma, jer ni nama nije stigla obavijest o promjeni termina. Ali to više nije toliko važno, koliko je navijačima bitna činenjica da će Zadar nakon dugo vremena u svoj dres obući bivšeg NBA igrača, jer je potpisao Tony Wroten.

Jest, na treningu je u prošloj sezoni dva puta bio Glen Davis, također osoba s NBA reputacijom, međutim, nije upisao ni jedan nastup, štoviše, može se slobodno kazati kako je prije otišao nego li je došao u Zadar. I to naprasno! Wroten je izgleda neka druga razina...

-O njemu se podosta zna, brojke govore kako je riječ o igraču koji kroz igru pravi razliku i to je upravo ono što smo na početku slaganja "rostera" stavili sebi u zadatak. Eto, uspjeli smo, istina nakon ozljede je odigrao sezonu u Estoniji, igrao je u Kalevu. I tu je zpravo počeo njegov pravi povratak na parket, držimo da su mu Zadar i regionalna ABA liga prigoda za uhvatiti zalet prema nečem još višem – misli Ante Nazor, trener Zadra, koji je usput pojasnio zašto se premjestilo početak priprema.

-Imamo dvojicu igrača Karla Uljarevića i Jana Palokaja koji odrađuju obveze u reprezentaciji Hrvatske, k tomu, još nismo kompletirali momčad koju želimo imati odmah na startu, ali su i vrućine pa se donijelo odluku o odgodi. Ne vidim u tome ništa strašno dramatično, stignemo se pripremiti za novu sezonu – mirno će Nazor.

Zašto "mozaik" nije posložen Nazor vidi u ovome...

- Nikad čudniji "mercato", svi nešto čekaju, gledaju i traže, pa smo se u neku ruku i mi prilagodili takvoj situaciji, ali to ne znači da ne radimo. Naprotiv, priča se i razgovora s igračima koji su nama zanimljivi i pokušava se dogovoriti njihov potpis na ugovor sa Zadrom. To se odnosi i na temu Luke Žorića i Vladimira Dašića koji su i dalje naša opcija, međutim, ne želim skrivati moguće je u konačnici na "petici" vidjeti i Amerikanca – otvoreno o svojim željama zbori Nazor.

23. travanj 2024 09:00