StoryEditorOCM
SportOVAKO IZ MALOKALIBARSKOG ORUŽJA GAĐA ZADARSKA OBITELJ DUNATOV

Otac Tihomir prvi, sin Mislav drugi!

Piše Ivica Gjergja
9. kolovoza 2019. - 12:30
sl t i m ddun

Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja, SK „Zadar" i „Zvonimirovi strijelci" Knin-Vodice organizirali su tradicionalno natjecanje "Oluja 95" u gađanju iz malokalibarskog pištolja i puške. Na natjecanju su nastupile momčadi iz Zadra, Paga, Vodica, Splita, Ploča,te Slavonskog Broda.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 30 natjecatelja. Natjecanje se održalo u dvije kategorije - MK puška i MK pištolj. Zadrani su sa dvije ekipe u kategoriji MK puška (ekipno) zauzeli treće i četvrto mjesto sa 520, odnosno 539 osvojenih bodova, a bolji su bili Splićani i Vodičani. U kategoriji MK puška (pojedinačno) za Zadar su nastupili Josip Žgela, Denis Bračić, Romana Pleša, Tomislav Čukelj, Dominik Plentaj i Dino Čelić.

U kategoriji MK pištolj (ekipno) ekipa Zadar I briljirala je s 544 bodova (T. Dunatov, M. Dunatov, Peruza), dok je ekipa Zadar II zauzela peto mjesto (Perica, Klancir, Pleša) s 468 bodova.

Kategorija MK pištolj (pojedinačno) donijela je sreću Tihomiru i Mislavu Dunatovu koji su s 50, odnosno 47 bodova zauzeli prva dva mjesta, a nastupili su još: Davor Klancir, Vedran Peruza, Vjekoslav Perica, Mario Pleša, Ladislav Plentaj, Dino Ćelić i Dominik Plentaj.


 

18. travanj 2024 03:42