StoryEditorOCM
SportDOBRE VIJESTI SA VIŠNJIKA

Amerikanac James Farr novi je centar Zadra!

Piše kkzadar.hr
9. kolovoza 2019. - 22:08
460x

Amerikanac James Farr potpisao je suradnju s Košarkaškim klubom Zadar i novi je centar Zadrana, objavljeno je na služenim stranicama KK Zadar.

Ranije danas, vijest je potvrđena od strane sportskog direktora Branimira Longina, koji je otkrio kako je ugovor potpisan na period od godinu dana.

26-godišnji Farr porijeklom je iz Evanstona, savezne američke države Illinois. Sa svojih 208 cm i 112 kg svoju ozbiljniju košarkašku ulogu započeo je igrajući za Xavier Musketeerse na sveučilištu u Ohiu (2012. – 2016.), čije je boje nosio u sklopu NCAA lige.

Nakon sveučilišne košarke profesionalni put započeo je u Europi, točnije u mađarskom Alba Fehervaru, s kojima se, već u prvoj sezoni 2016./17. okitio titulom mađarskog prvaka i okušao u FIBA Eurokupu.

Spomenute sezone bilježio je 9.1 poena, 4.4 skoka i po jednu asistenciju te ukradenu loptu u odigrane 44 utakmice mađarskog prvenstva. Noseći svoju momčad kroz grupnu fazu europskog natjecanja protiv francuskog Elan Chalona, portugalske Benfice i belgijskog BF Brusselsa osigurao je prolaz Fehervaru u drugi krug natjecanja. Jedanaest utakmica odigranih u Eurokupu s prosjekom od 13.2 poena i 5.7 skokova više su nego dobar pokazatelj kako je riječ o dominantnom igraču u reketu.

Dobro izdanje američkog košarkaša nije prošlo nezamijećeno, pa je već sljedeće sezone potpisao upravo za francuski Elan Chalon, koji je, zanimljivo, spomenute sezone 16./17. za loptu ostao bez titule pobjednika Eurokupa protiv, također francuske momčadi Nanterre 92.

U Elan Chalonu zadržao se samo jednu sezonu (2017./18.), gdje je većinom ulazio s klupe te je po završetku sezone svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, točnije BC Mitteldeutcher u sklopu košarkaške Bundeslige. Nakon toga kratko je bio članom i filipinske momčadi Magnolia Hotshots, odakle se, nakon 9 nastupa i double-double učinka od 22 poena, 18 skokova i 2 ukradene lopte po utakmici, priključio upravo zadarskoj momčadi.

Dolazak Jamesa Farra očekuje se krajem kolovoza, kada će biti i službeno predstavljen javnosti na tiskovnoj konferenciji, stoji na služenim stranicama KK Zadar.

25. travanj 2024 12:41