StoryEditorOCM
SportODLIČNI REZULTATI NA TAEKWONDO PRVENSTVU HRVATSKE

Jurjević zlatni, Šakić brončani!

Piše Ivica GJERGJA
13. kolovoza 2019. - 14:56
luka filip

Na prvenstvu Hrvatske za kadete 2019. održanom u Sportskoj dvorani Gripe, u Splitu, Luka Jurjević, član TK Obrovac potvrdio je svoje mjesto u HR taekwondo reprezentaciji. On i njegov klupski kolega Filip Šaki, osvojio broncu i time postigao veliki uspjeh za klub iz malog sjevernodalmatinskog grada.

U 1/4 finalu prvi je na tatami izašao Filip, protiv domaćeg natjecatelja Nevena Čaljkušića (TKDK Marjan). Nakon lošeg starta i gubitka prve runde, Šakić preuzima inicijativu i do kraja pobjeđuje sa 15:11. Luka se u četvrtini finala borio pak protiv također domaćeg Roka Majića, člana Montera, vrlo brzog i taktički odličnog borca. U početku prilično tijesna i napeta borba završava 30:11 u korist Jurjevića.

Polufinalni nastup opet Filip prvi otvara protiv Roka Ešegovića (Tigar, iz Zagreba). Teška borba, oba natjecatelja oprezna, puni međusobnog respekta, prve dvije runde 0:0. Treća runda donosi povremeni pad koncentracije obojici pa tako protivnik u dva navrata pogađa i vodi 4:0, Jurjević pritišće i time navodi suparnika na pogreške i dolazi do 3:4, u zadnjim sekundama pogađa oklop kružnim udarcem iz okreta, ali nažalost elektronika ne registrira bodove i zanimljiva, neizvjesna borba završava navedenim rezultatskim omjerom u korist Roka. Talentirani Filip ostaje na brončanoj medalji koja je za njega zlatnog sjaja. Dominik Aršulić (Duga Resa) predaje polufinalnu borbu, propušta Luki finalnu borbu protiv Nevija Adilija (Spirtus, Zagreb ) s kojim je već imao dva finala u kriterijskim turnirima za ulazak u reprezentaciju RH. Luka raspoložen, borben, konkretan, kontrolira borbu od samog početka do posljednjeg trenutka i završava finalnu borbu uvjerljivim rezultatom 21:2.

Naravno, oduševljenje i ponos postignućem pod Marjanom, ali i općenito, nije nipošto skrivao trener Luka Šoša

- Ovim prvenstvom na najbolji mogući način završava trogodišnji kadetski staž spomenute dvojice naših darovitih sportaša. Luka je već u prva dva kriterijska turnira osigurao mjesto u reprezentaciji, a ovim zlatom je to još samo utvrdio. Filip je odradio odličnu polu sezonu i da je bilo samo malo više sreće bilo bi to i zasluženo srebro. Čestitke idu obojici naših nadarenih sportaša na polučenim medaljama, kao i na svim ranijim odličnim nastupima. Ovo je veliki uspjeh za naše sportaše, ali i pravi podvig za klub koji opet ima svog predstavnika u dresu hrvatske reprezentacije nakon prošlogodišnje reprezentativke i državne prvakinje Marte Župan, govori nam trener Braco Šoša.

26. travanj 2024 08:20