POČETAK PRIPREMA KK ZADAR NIJE DOČEKAO U PUNOM SASTAVU Dolazak Jamesa Farra očekuje se krajem kolovoza; s njim je potpisan jednogodišnji ugovor

POČETAK PRIPREMA KK ZADAR NIJE DOČEKAO U PUNOM SASTAVU

Samo se u najboljim snovima moglo očekivati kako će košarkaši Zadra na početku priprema za novu sezonu biti u punom sastavu, iako je na prvom okpuljanju bilo deset igača, mladih, te nekolicinom igrača od lani. Njima su se u ponedjeljak navečer, kad je malo popustila vrućina, na Višnjiku prigodnim riječima kratko obratili Branimir Longin sportski direktor, te Željko Žilavec, direktor kluba.

Ante Nazor se nije dao previše u govorništvo, jer mu je kao treneru primarno od prve krenuti na posao....

- Uvodni dio priprema obuhvaća uobičajeni program za taj interval, a ogledne će utakmice doći poslije – kazao je Nazor.

U "skupinu deset" spadaju: Ive Ivanov, Domagoj Vuković, Ivan Siriščević i Jure Planinića, igrači pod ugovorom, te skupina mladih koju čine, Roko Erslan, Edis Korman, Mario Fantina i Dominik Zelanto. Priključen je i Filip Vujičić 19-godišnjak iz Dubrovnika kao i njegov brat Jakov Vujičić, koji će se, najizglednije, pridružiti juniorskoj selekciji KK Zadar. Kako se ozbiljno računa na mlađe košarkaške uzdanice u klubu ukazauju na dolazak Josipa Popića, centra koji je svojedobno iz Cibone prešao u Cedevitu te se priključio Zadranima i također započeo s intenzivnim treninzima uoči nove sezone

Karlo Uljarević i Jan Palokaj zbog reprezentativnih obaveza pripremama će se priključiti naknadno, kao i James Farr (208 cm – 112 kg) čiji se dolazak očekuje oko 25. kolovoza kada će se i priključiti svojoj novoj momčadi. Farr je potpisao jednogodišnji ugovor, ovaj 26- godišnji centar svoju ozbiljniju košarkašku ulogu započeo je igrajući za Xavier Musketeerse na sveučilištu u Ohiu (2012. – 2016.), čije je boje nosio u sklopu NCAA lige.

Nakon sveučilišne košarke profesionalni put započeo je u Europi, točnije u mađarskom Alba Fehervaru, s kojima se, već u prvoj sezoni 2016./17. okitio titulom mađarskog prvaka i okušao u FIBA Eurokupu. Dobro izdanje američkog košarkaša nije prošlo nezamijećeno, pa je već sljedeće sezone potpisao upravo za francuski Elan Chalon, koji je, zanimljivo, spomenute sezone 16./17. za loptu ostao bez titule pobjednika Eurokupa protiv, također francuske momčadi Nanterre 92.

U Elan Chalonu zadržao se samo jednu sezonu (2017./18.), gdje je većinom ulazio s klupe te je po završetku sezone svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, točnije BC Mitteldeutcher u sklopu košarkaške Bundeslige. Nakon toga kratko je bio članom i filipinske momčadi Magnolia Hotshots, odakle se, nakon 9 nastupa i double-double učinka od 22 poena, 18 skokova i 2 ukradene lopte po utakmici, priključio upravo zadarskoj momčadi.

Što se pak tiče nesuđenog pojačanja Tonyja Wrotena, klub se odlučio svoja prava vezano uz potpis s njim zatražiti pred FIBA-om, jer drže kako su napravili baš sve u zaštitu klupskih interesa i da je do "šumova" došlo potenciranjem samog Wrotena kojeg je pak poljski Anwil predstavio kao svojeg igrača. Zadar se u međuvremenu okrenuo novoj potrazi za igračem na poziciji razigravača.

 

Naslovnica Sport

Najčitanije