StoryEditorOCM
SportNA MORNARICI ODIGRANA ZAVRŠNICA ZADARSKE LJETNE LIGE

Pred više od tisuću gledatelja pobijedio KK Bokanjac!

Piše Zadarska ljetna liga
15. kolovoza 2019. - 13:48
Bokanjac (2)

Proteklog vikenda na Mornarici je odigrana završnica Zadarske ljetne lige u kojoj su četiri momčadi tražile naslov.


KK SFINGA STAFORDS – KK TALVI PUTOVANJA 87:68

Prvi polufinalisti Sfinga Staffordsi i Talvi putovanja tražili su svoj put u finale. Tijekom cijelog susreta Sfinga je bila bolja momčad te su vodstvo 5-7 pa čak i 10 razlike imali kontinuirano na svojoj strani no nisu uspijevali do kraja susreta prelomiti utakmicu. Kad se pogleda statistika ona odmah nudi odgovor pobjede Sfinga Staffordsa, a ona se očituje u većem broju dvoznamenkastih igrača. Naime Sfinga je imala šest igrača s dvoznamenkastim brojem koševa dok su Talvi putovanja ostala na tri. To je bio dovoljan razlog da unatoč Talvijevoj skakačkoj dominaciji (47 skoka) pobjedu odnese Sfinga Staffords.


KK BOKANJAC – KK VOŠTARNICA 65:60

Finale prije finala je u konačnici donijelo utakmicu dostojnu finala. Prvo poluvrijeme je pripalo Bokanjcu te se na predah otišlo njihovim vodstvom 39:31. Tad Voštarnica ubacuje u brzinu više te već polovicom 3. četvrtine imaju prednost 6 koševa.

Dugo je Voštarnica lomila otpor Bokanjca no u konačnici nisu uspjeli. Kad se uzme u obzir da se pri kraju susreta ozlijedio Milat koji je do tad u igri proveo 6 minuta i doprinio stabilizaciji reketa. U konačnici rutineri iz Bokanjca su vodu ipak prebacili na svoj mlin i u konačnici prošli u finale.


UTAKMICA ZA 3. MJESTO

KK TALVI PUTOVANJA – KK VOŠTARNICA 94:69

U borbu za treće mjesto upustili su se Talvi putovanja i Voštarnica. Prije početka utakmice uvidjelo se da Voštarnica ima problema sa širinom klupe budući da je u zapisniku bilo samo 8 igrača. Nešto ozlijeđenih, a nešto odsutnih igrača u početku nisu ulijevali vjeru u ekipu Voštarnice.

Na utakmici se desilo upravo suprotno te su Knežević i Marčev liderski preuzeli konce u svoje ruke te suvereno zagospodarili terenom i u konačnici donijeli treće mjesto Voštarnici.


KKOI ZADAR – HRVATSKA REPREZENTACIJA

U sklopu finalnog dana odigrana je i revijalna utakmica između domaćih KKOI Zadar i Hrvatske Reprezentacije. Bila je ovo izvrsna prigoda da se gledatelji upoznaju s košarkom u kolicima, a valja naglasiti da je ovo prva nacionalna reprezentacija koja je igrala na Mornarici.

Za KKOI Zadar su nastupali: Anić – Ivičić, Krnčević, Perinović, Jadrijev, Žagar ©, Kolega, Rubeša, Hromin.

Hrvatska Reprezentacija: Bračanov, Tenšić, Vulić ©, Franjul, Plazina, Maretić.


FINALE
igralište Mornarica, gledatelja: 1200

KK BOKANJAC – KK SFINGA STAFORDS 63-51

Možda je neuobičajeno početi finale nekog nadmetanja isticanjem jednog igrača, no to ćemo ovaj put učiniti. Itekako valja istaknuti Dina Palčića koji je već u prvom poluvremenu finalnog susreta zabio 23 koša, skočio 8 puta i imao 5 asistencija. Kad tome dodamo da su mu u prvom poluvremenu sve kategorije bile 100% (slobodna bacanja, za dva i za tri poena) morali smo ovako krenuti izvještaj utakmice.

No vratimo se na početak susreta koju je Bokanjac samouvjereno započeo. Krajem prve četvrtine zabili su duplo više koševa od Sfinga Staffords. U nastavku susreta samo su održavali prednost te se na predah otišlo uvjerljivim vodstvom Bokanjca 43:20.

U nastavak susreta bolje ulazi momčad Sfinga Staffordsa te treću dionicu pobjeđuju 13:6. Tad je utakmica postala napeta i ono što se očekivalo od finala. Sfinga Staffordsi na sve moguće načine su pokušavali pronaći pukotine u obrani Bokanjca no u konačnici nisu uspjeli te je Bokanjac zasluženo slavio u finalu.
 

MVP – Dino Palčić
Fair play nagrada – Marin Knežević Lens
Najbolji strijelac – Paolo Marčev Ređi
20. travanj 2024 16:40