StoryEditorOCM
SportKUP OTOKA

Kali uvjerljivo najbolje!

Piše Ivica Gjergja
21. kolovoza 2019. - 16:47
kali

Nakon stanke duge čak 23 godine na otocima Ugljanu i Pašmanu opet se počeo igrati Kup otoka u nogometu, a pobjednik je bila momčad Kali. Kaljani su u finalu s uvjerljivih 10:0 svladali momčad Ugljana, koja je nastupila znatno oslabljena jer im je zbog viroze i ozljeda nedostajalo nekoliko važnih igrača.

Finale: UGLJAN – KALI 0:10

SUTOMIŠĆICA - igralište na Foši, gledatelja 600. Suci: Davor Dukić, Mario Nikpalj, Berta Mičić.

UGLJAN: Ljoka, Belić, L. Kresović, Bjelčić, Perić, Šarin, S. Alavanja, Krstić, Fatović, T. Alavanja, Šljaka. Još su igrali: D. Ljkoka, Novosel, Karlović, Horvat, Svorcina, Ivanac, Marfat, J. Kresović, Moconja, Ćuća, Krnić, Kombura.

KALI: F. Vidov (4), L. Kurtin, Kapović, B. Vidov, Franov, M. Gobin (1), Longin, K. Kurtin (3), K. Kolega, Ivoš, D. Kolega. Još su igrali: R. Gobin, D. Zelenčić, J. Zelenčić (2), Dundov, Strižić, L. Kolega, Ja. Kolega, Jo. Kolega, Blaslov.

Za Kali je četiri pogotka postigao Frane Vidov, tri Karlo Kurtin, dva Josip Zelenčić, a u listu strijelaca upisao se i Marki Gobin. Najboljim igračem Kupa otoka proglašen je Karlo Kurtin (Kali), najbolji strijelac turnira je Frane Vidov (Kali),dok je za najboljeg vratara proglašen Ivan Vlakić (Sutomišćica).

Nakon finalne utakmice, odigran je prijateljski ogled veterana općina Preko i Kali. Početni udarac na utakmici zajednički su izveli općinski načelnici Jure Brižić i Marko Kolega, a nakon vrlo zanimljive utakmice slavili su veterani Općine Preko rezultatom 4:3. Dva pogotka postigao je Drago Sikirić, a po jednog su dodali Bačić i Barišić. Za Kaljane je hat-trick zabio Franov.

Nogometna fešta u Sutomišćici zaključena je prigodnim domjenkom i koncertom klape Kamik, a održana je i humanitarna lutrija gdje su prikupljani dobrovoljni prilozi za kupnju sportskih rekvizita vrtićima na Ugljanu i Pašmanu. Glavna nagrada na lutriji bila je klupski dres Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen) kojeg je za ovu prigodu poklonio i potpisao hrvatski reprezentativac.

20. travanj 2024 01:18