StoryEditorOCM
SportFOTO: PRAVA FEŠTA OD BALUNA

U srijedu se na Višnjiku priprema spektakl! Očekuje vas revijalna utakmica veterana NK Zadar i HNK Hajduk: "Dolazimo u Zadar, a kao da dolazimo doma. To je naš grad i zna se koliko Zadrani vole Hajduka!"

Piše I. Ivanac
26. kolovoza 2019. - 20:10
69523652_1029488947382158_4737025056889110528_o

Ima li boljeg načina za začiniti pravu feštu od baluna koja se ovih dana održava na ŠC Višnjik od prijateljske utakmice između veterana NK Zadra i HNK Hajduka? Naravno da nema!

Najveće zvijezde dvaju nogometnih klubova zaigrat će u srijedu navečer u 20 sati na revijalnoj utakmici u sklopu 3. Memorijalno humanitarnog turnira Antonio Jurjević.

- Svake godine, svi članovi HUAJ-a turnir žele podići na jednu novu, višu razinu. Tako smo ove godine odlučili da ćemo organizirati revijalnu utakmicu veterana između NK Zadra i HNK Hajduk - kazao je predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević (HUAJ) Frane Volpi Kobal, vjerujući kako će ova utakmica biti iznimno posjećena jer će ovoga puta na malonogometni teren istrčati poznata imena koja su igrala u dva vlika kluba.

- Od kada smo preuzeli vodstvo veterana HNK Hajduk, u posljednja tri mjeseca, odigrali smo 15-ak utakmica. Igrači me čak mole da malo usporimo s tempom, ali kada smo čuli cijelu priču koja se krije iza memorijalnog turnira i da k tome još ima i humanitarnu notu, bez razmišljanja smo pristali doći u Zadar - kazao je Vlatko Đolonga, predsjednik veterana HNK Hajduk naglašavajući kako će se uvijek odzvati na humanitarne utakmice.

- Dolazimo u Zadar, a kao da dolazimo doma. To je naš grad i zna se koliko Zadrani vole Hajduka, i Splićani Zadar. Uopće nije bilo dvojbe je li dolazimo ili ne. Tu samo da pomažemo zajednici i to ćemo nastaviti raditi, zaključio je Đolonga koji se, zajedno sa svojim suigračima, veseli dolasku u Zadar.

Iako veterani NK Zadar nemaju posebnu udrugu kao HNK Hajduk, zadarske snage za ovu priliku okupio je Eduard Kvartuč.

- I prije smo igrali utakmice, ali ovo je prvi put da će veterani Zadra zaigrati mali nogomet, može se reći kako je ovo premijera, šali se Kvartuč dodajući kako su se veterani NK Zadra sa zadovoljstvom odazvali pozivu organizatora.

- Nema onoga kome nije drago da će igrati protiv Hajduka. Nebitno je tko će pobijediti, a tko izgubiti, jer Hajduk je Hajduk!, zaključio je Kvartuč koji je 19 godina igrao za NK Zadar.

Za Veterane HNK Hajduk nastupit će: Milenko Bikić, Željko Mijač, Srđan Mladinić, Hrvoje Veić, Darko Miladin, Goran Šušnjara, Denis Putnik, Zdenko Adamović, Stjepan Andrijašević, Ante Šećer, Kažimir Vulić, Jurica Puljiz, Mario Božiković, Zvonimir Deranja, Dragan Blatnjak, Goran Brailo, Vlatko Đolonga i Vilson Đoni, a najvjerojatnije u Zadar dolaze i Zoran Vujčić, Mate Bilić i Marino Biliškov.

Za Veterane NK Zadar nastupaju: Marko Pinčić, Damir Kalapač, Marinko Paleka, Mario Grgurević, Leo Burčul, Marin Galac, Zvone Jurić, Dragan Buterin, Marijan Buljat, Pere Zrilić, Jole Butić, Mladen Rakić i Željko Bakarić, dok se u "stožeru" veterana nalaze Eduard Kvartuč, Slavko Šare, Ivan Džaja i trener Stanko Mršić.


Pravo ushićenje na Višnjiku nastalo je kada je Šime Vrsaljko posjetio dječji dio humanitarnog turnira. Djeca su jednog od najpopularnijih "vatrenih" molila za "selfie" i autograme na majicama, loptama i golmanskim rukavicama, a Vrsaljko se bez problema odazvao svakoj molbi. Vrsaljko je inače već duže vremene zbog ozljede izvan igračke forme.


Puntamika isprašila Cataleyu
U desetoj večeri turnira igrali su se susreti za ulazak u četvrfinale seniorskog i polufinale veteranskog dijela natjecanja. Ekipa Cataleya Sport line u kojoj je zaigrao i Danijel Subašić, bivši hrvatski reprezentativac, u vrlo borbenoj i neizvjesnoj utakmici, nakon šesteraca ispala je iz daljnjeg natjecanja izgubivši od MNK Puntamika.

"Finale prije finala" seniorskog natjecanja odigrao se kada je ždrijeb nemilosrdno spojio dva prethodna osvajača, MNK Varoš i Kontrol Biro. U najiščekivanijoj utakmici večeri, nakon vodstva Biroa, MNK Varoš okreće rezultat u svoju korist i prolazi u četvrt završnicu.

Društvo prijatelja Hajduka iz Zadra i Obrovca pobijedili su TK Borik s 2:1, MNK Tin pobijedio je Višnjik s 3:1, dok je VAKANZA s 5:3 pobijedila Generaciju 90, a MNK Ploča s 2:0 MNK Murvicu.

Crne bobice i ove će godine igrati u polufinalu veteranskog turnira jer su pobijedile Sabunjar u ruletu šesteraca, dok je Bistro Kolodvor s 2:0 bio bolji od Zemunika. Ekipa Termin pobijedila je Debeljak s 2:1.

18. travanj 2024 02:21