StoryEditorOCM
SportSTANOVI SPREMNI ZA OTVARANJE PRVENSTVA

Uvodi se besplatan ulaz na stadion, a Grad Zadar priprema radove za dobivanje licencije za Drugu ligu!

Piše D. Žura
29. kolovoza 2019. - 16:31
knezevic-040719

Stanovi su spremni za otvaranje prvenstva u 3. HNL, skupina jug, gdje su dospjeli u (ne)očekivanom raspletu dodjeljivanja licencije za igranje u Drugoj ligi, zbog čega su izgubili postojeći status i spustili se jednu skalinu niže...

- Status drugoligaša nismo izgubili na zelenom polju nego zato što nismo imali infrastrukturu, te smo se morali vratiti u Treću ligu. Nadam se da ćemo u kratko vrijeme zadovoljiti uvjete koje je HNS postavio, da ćemo imati uvjete za Drugu ligu, što ne znači da se moramo sutra vratiti. U klubu je došlo do kadrovskih promjena u Upravi i stručnom stožeru. Novi direktor je Damir Knežević, dijete ovog kluba, koji se opredijelio za školovanje, završio Ekonomiju u SAD-u te se vratio svojoj prvoj ljubavi. Marko Pinčić također je godinama bio tu, bio je na usavršavanju u nekim klubovima i sazrio da kao trener može voditi NK Zadar. Čestitam na kapetanskoj traci Juri Jerbiću i pozdravljam povratnika Domagoja Muića – uvodnik je u press konferenciju odradio Bepo Bajlo, predsjednik Skupštine NK Zadar i mikrofon prepustio Pinčiću...

- Ne bih previše o tome što smo radili u proteklom razdoblju, radije bih ponovio koji su ciljevi pred nama. A to je stabilizacija kluba, jednako i naše momčadi, što je zapravo temelj za dobru konstrukciju koja će nam potvrditi možemo li napasti povratak u viši rang. Sadašnji Zadar spoj je iskustva i mladosti i želim istaknuti kako su naši prvotimci unatoč situaciji u kojoj se našao klub iskazali lojalnost u tim teškim trenucima s željom da pruže obol u nastojanjima ostvarivanja zadanih ciljeva – kazao je Pinčić, te se mislima i riječima okrenuo prema prvom suparniku, odnosno, ogledu sa Splitom na Stanovima nadolazeće subote.

- Imamo teškog suparnika, rekao bih jednog od favorita prvenstva, međutim, mi na našem terenu nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Odradili smo u pripremama za sezonu sve što treba, spremni da se veselimo ne samo kroz ovu utakmicu nego cijelo prvenstvo. Istina, u ovom trenutku nemamo izrazitog napadača po vokaciji, ali smo zato stvorili model igre sukladno nedostatku spomenutog profila igrača. Jest, bilo je nekih opcija vezano uz dolazak napadača, međutim, procijenili smo kako je cilj dovesti kvalitetnog igrača, a ne da samo popuniti broj – zaključio je Pinčić.

Kapetansku vrpcu nanovo će oko ruke nositi Jure Jerbić koji je pak istaknuo kako mu je to velika čast i zadovoljstvo što mu je trener povjerio tu ulogu...

- O Splitu znam toliko da su se pojačali i kako njihove ambcije sežu visoko, međutim, na našem travnjaku smo mi favoriti. Ono što mogu obećati našim navijačima, je bespoštedna borba baš kontra Splita, jer nam je kvalitetan ulazak u prvenstvo jako bitan – kazao je Jerbić čiji je riječi potvrdio i Muić uz naglasak kako poziva publiku da dođe na tribine i podrži ih kroz cijelu sezonu.

Sve je sa strane slušao direktor Knežević koji se nije želio previše baviti onim za što je zadužena struka u klubu, međutim, kazao je kako su na otvaranju prvenstva tri boda ono što priželjkuje. Potom se oglasio zanimljivom klupskom odlukom.

- Mi želimo počastiti građane, pa ćemo otvoriti vrata stadiona, odnosno, ulaz je besplatan! Razmišljali smo da je ovo ipak Treća liga i da će se novac dobiven od prodaje ulaznica pokriti preko sponzora. Želja nam je da tako ostane do kraja sezone, jasno, u određenom trenutku ćemo razlučiti rashod i prihod. Računam da ćemo ovakvim pristupom više profitirati – zborio je Knežević, koji se dotaknuo poboljšanja infrastruture na Stanovima.

- Svi znamo da je Grad Zadar vlasnik i prema mojim saznanjima u tijeku je postupak pripreme plana gradnje potrebnih sadržaja da bismo ispunili uvjeti. I nije riječ samo o stadionu na Stanovima, nego i radovima na Bagatu i Višnjiku. Zbog toga što mi nismo nositelji ni vlasnici više ne bih mogao govoriti, jedino želim dodati da ne dobivanje licence nisu isključivo infrastrukturne stvari nego i drugo. Mi smo naslijedili i financijska dugovanja koja treba ispoštovati – kazao je Knežević i naslonio se na pitanje o mogućem stečaju....

- Mi u klubu ne možemo odlučiti hoće li doći do stečaja ili neće. Ono što mi zakonski moramo odraditi i hoćemo je financijsko izvješće za 2018. godinu za koje je potrebna revizija. Skupština će biti 10. listopada i na osnovi tog revizorskog izvješća ćemo znati puno više o odgovoru na to pitanje – zaključio je Knežević.

 

25. travanj 2024 16:40