PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI ZA MLAĐE SENIORE I SENIORKE Dva srebra i bronca za AŠK Zadar!

PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI ZA MLAĐE SENIORE I SENIORKE

Rijeka je bila domaćin dvodnevnog prvenstva Hrvatske u atletici za mlađe seniore i seniorke. Na stadionu Kantrida nastupilo je 184 atletičara i atletičarke iz 28 klubova, a među njima i troje članova Atletskog športskog kluba Zadar.

Oni su postigli odlične rezultate i vratili se u Zadar s tri osvojene medalje, od čega dvije srebrene i jednom brončanu.

U konkurenciji mlađih seniorki u disciplini troskoka nastupile su dvije atletičarke, Anđela Zelić (2001. godište juniorka) i Paula Sorić (2002. godište, mlađa juniorka ).

Među deset troskokašica Anđela je osvojila skokom iz treće serije 11,33 m drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je Paula osvojila s rezultatom 11,13 m treće mjesto i brončanu medalju.

U konkurenciji mlađih seniora u disciplini skoka uvis, Lovre Čulina (2002. godište, mlađi junior ) je osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju preskočivši visinu od 193 cm.

Atletski športski klub Zadar je bio jedini klub iz Zadra i Zadarske županije koji je nastupio na ovom prvenstvu.

- Svakako da su postignuti rezultati atletičara u Rijeci pokazatelj da se u klubu sustavno dobro radi i trenira, a kvalitetan rad donosi u Atletskom športskom klubu Zadar rezultate i odličja. Toga će u narednim natjecanjima biti i više, kazao nam je zadovoljni trener Ivica Šola.

Naslovnica Sport