FOTO: OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA Stotine sportaša u rekreaciji na Višnjiku

FOTO: OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA

Grad Zadar, Upravni odjel za kulturu i šport, Športska zajednica Grada Zadra i Športski centar Višnjik na prostoru ŠC Višnjik organizirali su obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana.

Manifestacija se, u cilju promicanja sporta i općenito promicanja kontinuirane fizičke aktivnosti usmjerene prema boljoj kvaliteti života, održava danas, u utorak, 10. rujna tijekom cijeloga dana, a obuhvatit će nekoliko stotina sudionika iz niza klubova, udruga i pojedinaca iz atletike, streličarstva, badmintona, veslanja, nogometa, juda, plivanja, triatlona, boksa, taekwondoa, košarke, gimnastike, skokova u vodu i rukometa.

Tim povodom, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić posjetio je manifestaciju i obišao sportska borilišta na Višnjiku te se susreo s djecom, mladim i trenerima zadarskih sportskih klubova:

-       Zadar je uvijek bio grad sporta i imao je velikih sportaša i olimpijaca, još od 60-tih godina prošlog stoljeća. Grad Zadar je do sada puno uložio u razvoj sportske infrastrukture, posebice na Višnjiku, te me izuzetno veseli što sportske terene svakodnevno koristi velik broj sportaša i rekreativaca, kazao je gradonačelnik izrazivši potporu svim klubovima i udrugama, malim i velikim sportašima te ih pozvao da ustraju, da se razvijaju i da svojim sportskim postignućima budu svima nama na ponos.

I sam rekreativni sportaš, gradonačelnik Dukić ovom je prigodom naglasio:

-       Rekreativni sport potreba je današnjeg suvremenog čovjeka i važan je u očuvanju zdravlja. Živimo u užurbanom i digitaliziranom svijetu stoga nam je bavljenje sportom neophodnije nego ikad i djecu treba na to učiti od malih nogu. Imam vrlo zgusnut raspored, mnogo obaveza, no do danas, kad god uhvatim vremena, ne propuštam zaigrati nogomet sa kolegama i prijateljima i tako je već godinama. Sport može i treba biti užitak te pruža priliku za druženje i stvaranje novih prijateljstava, sport nas spaja, baš kao što smo svjedoci i ovdje danas.

Organizator obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, Športska zajednica grada Zadra, ove je godine primila priznanje HOO-a, nagradu  Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini čime je potvrđen rad ove sportske zajednice i kontinuirana briga za sve oblike sporta u Zadru dok je prije tri godine i sama središnja svečanost obilježavanja HOD održana baš u Zadru na Ravnicama. 

 

Naslovnica Sport