StoryEditorOCM
SportRUKOMETNA LIGA PRVAKA NA VIŠNJIKU

Spektakl za gledatelje: prvak Hrvatske u Zadru domaćin velikoj Barceloni!

11. rujna 2019. - 15:15
ppd-zagreb-barcelona-press-valcic-josip-karlovic-denis-supukovic-vedran-11-09-2019.JPG

Slikovito rečeno u Zadru je prigodnom press konferencijom započelo zagrijavanje za europsku rukometnu priču, jer će se 28. rujna s početkom u 20.30 u dvorani "Krešimir Ćosić" odigrati utakmica Lige prvaka između PPD Zagreb i španjolske Barcelone.

– Koliko nam je kao klubu krivo što tu utakmicu ne možemo igrati u Zagrebu, toliko nam je drago što ćemo je odigrati u Zadru! Dolazak u Zadar, na Višnjik, nije slučajan. I prošle smo godine htjeli u Ligi prvaka odigrati jednu utakmicu u Dvorani Krešimira Ćosića, ali to nije bilo moguće iz objektivnih razloga, jer se nekako u isto vrijeme paralelno igrao Davis cup. Tada smo već odlučili da ćemo u sezoni 2019/20 jednom doći u Zadar i – evo nas tu gdje smo željeli biti! I mislim da nismo mogli izabrati atraktivniju momčad. Igrat ćemo s Barcom, gigantom i našim starim suparnikom, s momčadi u kojoj je, pokazale su to uvodne utakmice u novoj sezoni, mislim pritom na Svjetsko prvenstvo, jedan od najbitnijih njihovih igrača Luka Cindrić, hrvatski reprezentativac koji zabio jedanaest golova.

Svi koji malo bolje poznaju rukometnu scenu znaju da smo s njima igrali pet ili šest finala u Ligi prvaka, nažalost oni su tih devedesetih godina bili ti koji su vladali. Ali, nije se previše toga promijenilo od onda – kazao je Vedran Šupuković, direktor PPD-a Zagreb.

Ono što u zagrebačkoj momčadi očekuje jest potpora s tribina Višnjika, kakvu se moglo vidjeti, primjerice u ogledu Hrvatske i Srbije. Istaknuo je Šupuković i velike organizacijske sposobnosti ŠC Višnjik.

– Ovdje se igrao i reprezentativni rukomet, sjajno je bilo ozračje i nadamo se da će utakmica s Barcom privući mnoge ljubitelje sporta, posebno rukometa, iz Zadra, njegove bliže okolice, s područja Dalmacije, pa i Bosne i Hercegovine. Želim naglasiti kako utakmica ima i humanitarni karaktere, naime, dio prihoda od ulaznica, koje su popularne i njihova cijena je 30 kuna, biti namijenjen zadarskim dječjim vrtićima "Radost" i "Sunce", odnosno za dovršenje izgradnje igrališta za njihove potrebe... Doista, nadamo se da će dvorana biti puna i da će svi koji dođu pozdraviti veliku momčad Barcelone, a nama pomoći da ih pokušamo rezultatski iznenaditi – zaključio je Šupuković.

Ulogu sportskog direktora PPD -a Zagreb obnaša rođeni Zadranin, Josip Valčić koji je svoju sjajnu rukometnu karijeru započeo baš u Zadru.

– Unatrag dvije godine u prvoj je momčadi bilo dosta promjena. Klub se usmjerio na mlađe igrače, a sad među seniorima imamo osam hrvatskih i dva slovenska reprezentativca, te još nekoliko mladih za koje očekujemo da će doseći reprezentativnu razinu. Sezona je počela, a Ligu prvaka otvorit ćemo 14. rujna s PSG-om u Zagrebu. Kao Zadraninu veoma mi je drago što ćemo ovdje, u Dvorani Krešimira Ćosića, odigrati utakmicu s Barcom i pozivam sve ljubitelje sporta i rukometne igre da nas zdušno podrže – kazao je Valčić.

Uvodnu priču o velikom rukometnom spektaklu zaključio je Denis Karlović, direktor Šc " Višnjik"...

– Zahvaljujem i RK-u PPD Zagreb i Hrvatskom rukometnom savezu na dosadašnjoj veoma plodnoj suradnji, te na tomu što i hrvatska reprezentacija i PPD Zagreb rado dolaze u Zadar. Reprezentacija je uvijek igrala pred punom dvoranom i vjerujemo da će tako biti i na predstojećoj utakmici PPD Zagreb – Barca. Zadovoljni smo što će dio prihoda od ulaznica biti usmjeren u dovršenje nedavno podignutoga Dječjega igrališta koje je posebna mikrolokacija u Športskom centru Višnjik, izvrsno prihvaćena i posjećena od naših najmlađih sugrađana, roditelja i drugih. Žalio bih istaknuti da ŠC Višnjik organizacijom, suorganizacijom i domaćinstvom i ovakvih sportskih spektakala, kakav će biti utakmica PPD-a Zagreb i Barce, ustrajno radi u promiždbi i Grada Zadra i cijelog centra – kazao je Karlović.

20. travanj 2024 18:02