StoryEditorOCM
SportKK ZADAR ZAKLJUČIO ROSTER ZA OVU SEZONU S TRI STRANA IGRAČA

Krilni centar iz Beograda pojačat će redove Zadrana!

11. rujna 2019. - 15:31
normal_mega_zadar_41217_34097.JPG

U KK Zadar su potpisom s Petrom Marićem koji je, podsjetimo, protekle sezone nosio zadarski dres, te dolaskom Stefana Fundića, o čemu smo odavno prvi pisali, zaključio "roster" za novu košarkašku priču u regionalnoj ABA ligi i Prvenstvu Hrvatske.

Fundić, 25-godišnji igrač, rođen je u Beogradu i posljednje dvije godine proveo je upravo u Megi Bemax, koja je nakon regularnog dijela protekle sezone s 10 pobjeda i 12 poraza završila kao petoplasirana momčad ABA lige.

Fundić je svojoj, sada već bivšoj momčadi, pritom pomogao s ukupnih 7.1 poena, 5.3 skoka i 1.1 podijeljenom asistencijom u odigranih 22 kola regionalne lige. Krilni centar, visok 199 centimetara treće je strano ime u momčadi Ante Nazora uz Bryona Allena i Jamesa Farra, dok Dominic Gilbert ima dvojno državljanstvo. Prošle sezone Fundić je u oba susreta protiv Zadrana zabilježio šest, odnosno sedam poena, u prosječno 16 minuta provedenih na parketu.

Prvi ozbiljniji košarkaški put započeo je 2014. u drugoligaškom klubu Beovuk 72 iz Beograda, a nakon tri sezone, točnije 2017. godine, preselio je u redove KK Hemofarma iz Vršca, gdje je odigrao samo jednu sezonu prije nego li se priključio Megi.

Igrač će se kroz nekoliko dana priključiti treniranju s momčadi, a uskoro će na tiskovnoj konferenciji biti predstavljen i javnosti.

19. travanj 2024 06:28