StoryEditorOCM
SportMLADI REPEREZENTATIVAC IZ SELINA ODIGRAO UTAKMICI ŽIVOTA

Josip Jurlina odveo Hrvatsku u finale Euro futsala! Kod kuće mu pripremaju feštu: slavit će se dan i noć!

Piše I. Gjergja
13. rujna 2019. - 15:20
Jurlina_

Hrvatska futsal reprezentacija U 19 na Euro futsalu, prvenstvu Europe u futsalu do 19 godina u Rigi. Izabranici Marinka Mavrovića odigrali u četvrtak navečer susret s Portugalom i na kraju pobijedili na šesterce 5:4 (2:2), a veliku ulogu u toj pobjedi imao je Josip Jurlina iz Selina, trenutno igrač Splita.

Naime, Jurlina je dvije sekunde prije kraja regularnog dijela susreta postigao izjednačujući zgoditak 2:2, te time „kupio“ deset minuta produžetaka. Nakon toga Portuga povisuje, ali se nisu predali naši malonogometaši te su izjednačili zgoditkom Vukelića i odveli susret u šesterce.

Jurlina, Cvišić i Mudronja bili su uspješni za Hrvatsku, dok su Portugalci bili neprecizni i pobjeda je otišla na našu stranu, osigurano je finala.

U finalu Hrvatska igrat protiv Španjolsek, utakmica je na programu u subotu u 19 sati.

Ovim plasmanom U 19 Hrvatske je ostvarila najveći uspjeh za hrvatski futsal na međunarodnoj razini.

Skoknuli smo do Selina, tamo smo riječ dvije bacili sa Ivanom Jusupom, čovjekom koji o mladom reprezentativcu Hrvatske, Josipu Jurlini sve zna:

- Slavimo po kućama, ponosni smo na našeg Josipa, sretni i presretni, ne samo što je on dao svoj veliki obol pobjedi nad Portugalom nego i to da je u reprezentaciji i da igra konstantno dobro. I mi imamo što pokazati na europskoj futsal sceni! Bez obzira na to hoće li dečki osvojiti Euro futsal ili ne za Josipa se priprema neviđen doček i fešta po povratku doma.

 

26. travanj 2024 04:54