StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI KUP 2019

Pakoštane dobro podarilo Tribunj!

Piše Ivica GJERGJA
15. rujna 2019. - 11:56
fs9.JPG

Nakon 12 nezaboravnih  večeri u krasnom ambijentu koga mogu napraviti samo Pakoštane,  završen je malonogometni  turnir u mjestu, a njegov pobjednik je momčad Eding Tribunja. Njegovi igrači, točnije Šimun Popov i Rafaelo Baričić, „pokupili“ su sva priznanja i nagrade, a o čemu ćemo malo kasnije.

Iako je ovo organizatoru MNK Pakoštanima prvi turnir koga uopće organiziraju, ništa ne zaostaju za svim drugima u županiji, čak su u nekim segmentima i jači i bolji, poglavito u onoj loptačkoj i organizatorskoj, a o prijemu klubova, igrača, sudaca i svih dobronamjernika koji su dolazili na turnir da ne govorimo. Stoga Luka, Jere, Martine i svi drugi zaslužili ste sve pohvale.  

Onakav ambijent se može „posložiti“ samo u Pakoštanima, za svakog onoga tko je došao na turnir bilo je ponešto lijepog i dobrog, od u prvom redu dobrog hakla, društva, evociranja uspomena starijih malonogometaša, do dobre spize i pijače. Bile su tu i Pakoške mažuretkinje, a na nakon finala svemu tome kao jedan „kolaž“ sve su začinili iz grupe „Mjesni odbor“ , trajalo je do ranih jutarnjih sati. O kakvom se ambijentu govori na utakmici dovoljno je citirati jednog gledatelja, koji je pred  kraj finala, sucima doviknuo:

- Sudac pusti neka traje dobro je - misleći na igru, daleko je svitanje... 

Suci su se držali svojih regula na žalost gledatelju no i on se poslije snašao i prišao šanku da se okrijepi.

Nakon finala podijeljene su nagrade i priznanja, a među ostalim, onaj tko je dijelio našao se i načelnik općine Pakoštane  Milivoj Kurtov, direktorica Turističke zajednice Danijela Vulin i mnogi drugi bivši i sadašnji nogometaši i poznati ljudi mjesta. Jedan od organizatora Luka Šarin zahvalio se svima na sudjelovanju uz ono:

- Vidimo se dogodine na boljem, većem i jačem turniru, hvala svima na dolasku!  

 

Finale:

EDING TRIBUNJ – KONOBA NIKOL MURVICA 5:1

PAKOŠTANE – Malonogometno igralište kod škole. Gledatelja 400. Suci: Damir Lerga i Mateo Šimunov.

EDING TRIBUNJ: Baričić, Ćoran, Popov 3, Škugor 1, Troskot, Braćanov 1, Stipaničev, Remšak. Voditelj: Šimun Popov i Mate Jugo.

KONOBA NIKOL MURVICA: Ćustić, Sentić , Orlović, M. Surać, Lučić, Zdrilić 1, L. Lučić, Lučić-Pusan, Matijević . Voditelj: Kristian Starčević.

Oba sastava bila su dobro „nabrijana“ na početku susreta tako da su suci imali prilično posla. No ubrzo se sve stavilo u „kolotečinu“ pa smo gledali odličan mali nogomet koji je obilovao s izuzetno mnogo duela, proigravanja, no u prvoj fazi susreta nije bilo golova sve do 10 minute. U toj minuti dečki iz Eding Tribunja su začeli akciju preko Baričića, koji je  dugom loptom uposlio Šimuna Popova, a ovaj se u mjestu oslobađa dvojice protivnika i korpulentni vratar Jure Ćustić je bio nemoćan, domaćini vode 1:0. S ovim rezultatom se otišlo na odmor uz naznaku kako je i Konoba Nikol Murvica imala svojih prilika za postizanje zgoditak no „veliki vratar“ Rafaelo Baričić na vratima pobjednika je nesavladiv, pa nije dečko za ništa dobio titulu najboljeg vratara turnira. U drugi dio susreta se ušlo borbeno i napadački, a što su u gledateljstvu znali nagraditi. Nije bilo dosta zgoditaka, da bi se u 24. minuti „otvorilo“ te ponovo Šimun Popov povisuje na 2:0, dečko je radi svoje igre proglašen igračem turnira i kao najbolji strijelac, zaslužio je sve. Još se jednom upisao u listu strijelaca da bi „zaokružio“ dobru igru, a njegovi suigrači Škugor i Bračanov su dali još po zgoditak. Konoba Nikol Murvica iako nije mogla od Eding Tribunja osvojiti finale ovog časa su bolji, osvojila je simpatije svih. Njihovi potezi na terenu su dosta dugo nagrađivani aplauzom, nemaju se ni za što ljutiti, ostvarili su veliki uspjeh. Za njih će se na malonogometnom nebu Zadra dosta toga dobroga čuti. Zasluženo je Eding Tribunj trijumfirao i uzeo gotovo sve sa turnira, najbolji su kao klub, imaju dva najbolja pojedinca.    

Susret za 3. mjesto:

DRAGE – YOUNG BOYS 5:0

DRAGE: Nonković, Peričić, Sušić, Žilić-Tafra, Čirjak, Colić 1, Šare, Stojanov 2, Vulin 1, Katuša 1, Mikulić. Voditelj: Andrija Kazija.

YOUNG BOYS: Duvančić, Lučić, Šendula, Ilić, Šušak , Abramović, Ivandić , Anić. Voditelj: Nikola Ilić.

U srazu za treće mjesto ovaj put su Drage bile bolje i zasluženo ga osvojile.

 

Revijalni susret veterana

PAKOŠTANE – VRANA 3:1

PAKOŠTANE: Čudina, Kurtov 2, Vukoja, Vulin, Lacman, Vranić, Juričin 1, Peričić. Voditelj: Martin Bačkov.

VRANA: I. Knežević. L. Knežević 1, Desnica, I. Prtain, Barešić, Došen, M. Prtain, Polegubić, Čirjak. Voditelj: Kristijan Šarić.

„Vremešni“ malonogometši Pakoštana i Vrane su podsjetili na dane kada su „žarili i palili“ malonogometnim terenima. Svaki njihov dobar potez nagrađivan je dugotrajnim aplauzom. Pakpštane su slavile do druge prigode.

 

Najbolje momčadi i pojedinci:

Prvo mjesto, pehar, 13000 kuna i kolajne osvojila je momčad Eding Tribunj.

Drugo mjesto pripalo je Konobi Nikol Murvica, pehar, 6000 kuna i kolajne.

Treće mjesto osvojila je momčad Draga, pehar i 3000 kuna i kolajne.

Sljedeće godine nastup na turniru imaju gratis Young boys.

Najbolji igrač turnira je Šimun Popov , Eding Tribunj.

Najbolji strijelac također Šimun Popov, Eding Tribuj.

Najbolji vratar Rafaelo Baričić, Eding Tribunuj. Svi su primili poklone i prigodne darove.

26. travanj 2024 12:45