StoryEditorOCM
SportXXL FOTOREPORT: IZNENAĐENJE NA OTVARANJU ZADAR BASKETBALL TOURNAMENTA

Zadar uvjerljivo bolji od Himkija!

19. rujna 2019. - 00:15
zadar_khimki4-180919

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 2000. Košarkaški turnir ZDBT. Khimki – Zadar 82 : 90  (16 : 19, 21:24, 20:24, 25:23).

Suci: Obrknežević, Nedović  i Clivaz.

KHIMKI: Booker(15), Timma (16), Karašev(4), Desjatnikov, Jerebko, Monja(2), Jakušin, Valiev, Evans(22), Bertans(20), Volkin , Barašov(3). 

ZADAR: Uljarević (6), Allen (22), Marić, Ivanov (12), Siriščević(12), Palokaj(2), Vuković (4), Junaković (10), Farr84), Fundić(6), Planinić(3), Gilbert(9).

Senzaciju na otvaranju ZDBT -a na Višnjiku, priredio je Zadar, "skinuli" su euroligašku momčad Khimkija, na što je publika odgovorila: " Euroliga, Euroliga"! Ono što je učinilo dvoboj zanimljivim jest činjenica da nitko nije razmišljao kako je riječ o utakmici koja nema natjecateljski značaj. Rusi su pod svaku cijenu željeli do pobjede, Zadrani su gotovo cijeli meč bili u prednosti, u jednom trenutku otišlo se i na plus 15,a igrala se 32. minuta.

Pritisnuli su gosti, spustili se na minus tri minutu ipo do kraja, ali nisu pronašli put koji bi ih odveo k pobjedi. U odlučnim trenucima, Zadar se znao smiriti, nisu dozvolili preokret, čuvali su loptu, uz to im se nanovo otvorila i realizacija. Ono što u cijeloj priči nije bilo dobro jesu suci, doslovce, su "ubili" košarku, primjerice, igrače Khimkija su čak 49 puta poslali na crtu za slobodna bacanja! Da je suđenje bilo prepustiti igračima jedne i druge momčadi bolje bi se dogovorili o tome je li prekršaj ili nije! Što je sve Zadar napravio za trijumf nad ruskom  momčadi? Otvaranje kao iz snova, Siriščević je povukao do vodstva 7:0, onda se do isteka desete minute uglavnom igralo koša na koš. Zadar je pak iskazivao snalažljivost pod obručem Fundić je lako riješio neke ključne lopte za to razdoblje igre, imao je i Farr svoju rolu , dok se izvana nije baš previše toga napravilo. Šut za tri poena , nije služio nikoga, tako da  se prvu tricu  na zadarskoj strani upisali nakon deset promašen, potpisnik je bio Siriščević. Allen u kojeg su oči bile osobitu uprte, u uvodnim minutama nije imao svoju večer, međeutim, kad mu se otvorilo, onda je bilo zanimljivih ulaza i dobre realizacije za dva poena.

Zadar je najznačajniji iskorak napravio nakon što se nakon početnog ne snalaženja u utakmicu skroz vratio Junaković. Njegove su lopte pronalizle put do suigrača, ali je s dvije trice zajedno s Allenom kreirao seriju 10 :0 , koja je zapravo bila odgovor na Khimkijevu 11:4! Onoga trenutka kad su se Zadrani domogli dvoznamenkaste prednosti, ranije spomenutih plus petnaest, kao da su pomislili kako je priča gotova. Ali su Timma, bertan i Evans nakratko uhvatili zraka, činilo se kako će zadarska momčad posustati, međutim, odgovorili su snažno, muški i uzeli pobjedu.

-Drago mi je ponajviše radi publike kojoj smo se prvi put predstavili na domaćem parketu, željeli pokazati da kroz sezonu želimo biti agresivna momčad. Istina, ima tu odsta posla, međutim, primjetno je da nas je bilo n obje strane terena, dakle u obrani i napadu – kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

25. travanj 2024 22:40