StoryEditorOCM
SportNOGOMET - CRTICA IZ BIOGRADA

Vice Birkić: “Na svakoj utakmici dajem i davat ću svoj maksimum“!

Piše Ivica GJERGJA
19. rujna 2019. - 14:16
vice bijeli dres 2

Na jednom malonogometnom turniru u Biogradu u revijalnom dijelu zamijetili smo jednog dečka, a kako ne bi kada je visok 188 cm, 73 kg, koji je u svim duelima bio dominantan, izvrsno dribla, proigrava, a o golovima da ne govorimo. Kada smo malo „zagrebali“ po tražilici vidjesmo da je to Vice Birkić (17) junior Hajduka, koji je navratio par dana doma i dakako ne može bez nogometa. Onako vitak, lagana koraka, o balunu sve zna, na velikom nogometu igra zadnjeg veznog, može i stopera, oduševljavao je svojom izvedbom gledatelje na toj utakmici. Pitali smo se tko je Vice?

Dečko je iz Biograda, prošao je kompletnu školu nogometa HNK Primorca, u svim kategorijama bio je kapetan i najbolji igrač, izdanak je te škole i očevidan „primjerak“ da se i u malim sredinama može postati dobar igrač uz rad i angažman kako igrača, tako trenera. Već sa 16 godina imao je „onu stvar“, tadašnji trener Primorca, Vedran Ješe, prepoznao je igrača u Vici i postavio ga u prvu momčad (prvenstvena Primorac – Kamen 2:0), ovaj mu se svojski odužio, tribine su se pitale tko je taj mladac. Profilirao se na toj utakmici u igrača utakmice, otvorio mu se put, sve je oduševio, lijepa vijest se čula do Splita, nije trebalo dugo čekati, otisnuo se na poziv Hajduka u Split. Već je godinu dana tamo, Vice sluša trenira i ništa mu nije teško kada je u pitanju nogomet, želi uz rad napredovati. I u Hajduka su njegove igre zapažene, a sam Vice će nam kazati:

- Otišao sam u Hajduk, želim napredovati, učiti i uvjeren sam da ću to ostvariti u Hajduku. Imam sve uvjete za rad i trening, to maksimalno koristim, treneru sam na raspolaganju, a koliko ću biti unutra, nije na meni. Vjerujte, ja ću dati svoj dio i obol našoj igri i pobjedi na svakoj utakmici, to je sigurno jer drukčije ne znam, kazao nam je kratko Vice.

Njegove igre su i u Hajduka zapažene, prate se, a koliko smo uspjeli saznati, Vice je „tražena roba“, zanimaju se za njega i klubovi više razine, pa je moguće da ode iz Hajduka.

 

Vice je iz nogometne obitelji!
Vicin otac Željko, stric Amarildo , a pogotovu dida Ante – Trćo jednostavno su zaluđeni nogometom. Svi su ga igrali, pa je i Vice logičan slijed. On produžuje nogometno stablo Birkića na radost dida Trća.
26. travanj 2024 18:24