StoryEditorOCM
SportFOTO: NIJE LAKO U DVA DANA PROTIV DVA VELIKANA...

Stisak ruke viceprvaku Eurolige, Zadar zaslužio pljesak!

20. rujna 2019. - 00:45
zadar_anadolu_efes16-190919

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 2308. Suci: Obrknežević, Nedović, Sykus.

ZADAR – ANADOLU EFES 81:100 (19:29, 19:22, 25:25, 18:24).

ZADAR: Uljarević (2), Allen (27), Marić (4), Ivanov (4), Siriščević (4), Palokaj, Vuković (4), Junaković (14), Farr (2), Fundić (7), Planinić (4), Gilbert (9).

ANADOLU EFES: Singleton (9), Saybir, Balbay (7), Kurtuldum (7), Gecim (5), Ilyasoglu (4), Tuncer (9), Pleiss (7), Anderson (12), Peters (13), Dunston (13), Simon (14).

Skupiti energije za još jedan okršaj s još jednom velikom momčadi kao što je viceprvak Eurolige, Anadolu Efes, junacima večeri prije, igračima Zadra nije bilo nimalo lako. O kvaliteti je bespredmetno bilo što pisati, ona je debelo na strani turskog kluba, otuda i želja zadarske publike da se suparniku pruži pravi sportski otpor.

Istina, na početku je Efes odmah "skrojio" prednost 11:2, ali im se ubrzo svojom igrom nametnuo Allen. Nisu gosti pronalazili način kako ga valjano zaustaviti, o čemu svjedoče njegove tri trice u kratkom vremenskom razdoblju. Raznovrsnost u napadima Efesa donosila im je prednost koja se krenula odmicati ubrzanim ritmom. Iznutra zabijali su Dunston i Pleiss, izvana Simon, Peters i Anderson, sve skupa ubitačno za zadarsku obranu.

Ali, ni jednoga trenutka Zadrani nisu gubili želju za valjanim otporom, otvoreno čak i prema sucima koji su ponovno navlačili bijes s tribina. Nerijetko se moglo čuti: "Zar vas nije sram!" Jer, malo tko osim njih je mislio kako je Efesu potrebna pomoć sudaca, naprotiv, na trenutke je i gostima bilo neugodno što su sve svirali njima u prilog.

Ako se rezultatski nije moglo parirati turskoj momčadi, dvoranom se učestalo prolamao pljesak koji je išao na adresu Allena, koji se lakoćom probijao kroz tursku obranu, nije nedostajalo atraktivnosti, k tomu znao je šibnuti i poneku tricu!

U konačnici zadarski stisak ruke boljemu suparniku, pljesak za Zadar.

 

Ante Nazor, trener Zadra: -  Mislim da je bilo nerealno očekivati da u dva dana odigramo dobro dvije jake utakmice. Osjećali smo da će to biti s manje energije i inteziteta u obrani. Protivniku je bilo lagano igrati, jer je nama nedostajalo destrukcije, nismo uspjeli uhvatiti ritam kao večer prije. Baš smo zakazali u defanzivi i primali lagane poena, uz to bilo je  premalo kontinuiranih napada, više se forsiralo nego sam očekivao. Uz to dosta izgubljenih lopta, podosta oscilacija i vidljivo je da trebamo raditi na puno toga da bismo izgledali bolje.

Rezultati:

Alba Berlin – BC Himki 85:66 (26:22, 26:23, 15:14, 18:7).

Sutra:

Himki – Andolu Efes (17.30h)

Zadar – Alba Berlin (20h)

25. travanj 2024 01:18