StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE I STARIJE DJEVOJČICE I DJEČAKE

Luka Kevrić dvostruki prvak Hrvatske u slobodnom i grčko-rimskom načinu!

Piše Ivica GJERGJA
30. rujna 2019. - 10:43
Hrvanje1

U Zagrebu su održana dva Prvenstva Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za djevojčice i dječake. U subotu su nastupili uzrasti starijih djevojčica i dječaka rođenih 2004. do 2006. godine, a na kojemu su hrvački klub Zadar predstavljale djevojčice: Cvita Sikirić, Mare Nekić, Gabrijela Brčinović i Tara Porenta Lučić. Dječake Roko Strika, Luka Kevrić, Marino Stipanov, Marino Kovačević, Luka Parađik, Jakov Parić, Šime Urić i Josip Šumski. Odrađene su odlične borbe i pokazana vrlo zavidna razina kondicijske i tehničke pripreme koju su na ovom natjecanju opravdali osvajanjem tri medalje. Tako je Jakov Parić osvojio prvo mjesto u kategoriji do 38 kilograma, a Cvita Sikirić u kategoriji do 58 kilograma i Josip Šumski do 68 kilograma osvojili su treća mjesta

U dvorani na Pešćenici na Prvenstvu Hrvatske za mlađe djevojčice i dječake rođenih 2006. do 2008. godine hrvački klub Zadar predstavljali su: Mara i Kate Nekić, Mia Urić, Marijana Šumski, Jakov Parić, Lovre Strika, Luka Maruna, Marino Kovačević, Luka Parađik, Karlo Mustajbegović, Marino Stipanov, Lucijano Matić i Luka Kevrić. Najuspješniji je bio Luka Kevrić koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 75 kg, s tim rezultatom Luka je postao dvostruki prvak Hrvatske i sigurno je ponos kluba. Mare i Kate Nekić postale su viceprvakinje Hrvatske, dok su Mia Urći i Marijana Šumski osvojile 3. mjesta. U ukupnom poretku djevojčice su zauzele ekipno treće mjesto.

- Osvojenih osam medalja na Prvenstvu Hrvatske dobar je početak jesenske sezone u kojoj nas već 5. listopada očekuje Prvenstvo Hrvatske za najmlađe uzraste na kojem će nastupiti i naši početnici rođeni 2008. do 2010. godine. Što se rezultata tiče mi smo zadovoljni jer smo I sa njima uvidjeli da se samo radom I predanim trenigom može do odličja. Sve bih moje hrvače pohvalio i čestitao im na uspjehu, kazao nam je trener Vladimir Menček.

26. travanj 2024 15:33