StoryEditorOCM
SportFOTO: IZ PARTNERSTVA U SURADNJU

ŠC Višnjik potpisao ugovor s Hrvatskim boksačkim savezom

Piše D. Žura
15. listopada 2019. - 15:48
boksacki-savez-potpisivanje-ugovora-o-suradnji-15-10-2019-(3).JPG

ŠC " Višnjik postaje destinacija koju  mnogi žele imati kao subjekt s kojim žele  surađivati, što je potvrđeno i kroz  potpisani ugovor  s Hrvatskim boksačkim savezom. Cijela priča odrađena je u utorak prijepodne, na svekoliko zadovoljstvo obiju strana.

– Zahvaljujem u ime ŠC-a Višnjik Hrvatskom boksačkom savezu koji je na ovu konferenciju došao u najjačem mogućem sastavu, a posebno pozdravljam našeg boksačkoga velikana Željka Mavrovića. ŠC Višnjik i HBS već su dugo partneri i iz dosadašnje uspješne suradnje iznjedrena je ideja da u prostoru Športskoga centra Višnjik bude podignuto jedno od glavnih središta hrvatskoga boksa za pripreme svih nacionalnih selekcija. ŠC Višnjik zahvaljujući svojoj postojećoj infrastrukturi, koja će uskoro dobiti nove sadržaje, prepoznat je i kao izvrsna baza za boksačke pripreme i priredbe, a na taj će se način dodatno promovirati kao privlačno i atraktivno sportsko odredište – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

 Bono Bošnjak, predsjednik HBS, također je istaknuo raniju suradnju s vodstvom ŠC "Višnjik", potom je najavio nove projekte.
– U skoroj budućnosti Višnjik i HBS kao partneri organizirat će najbolje moguće uvjete za kvalitetne pripreme svih hrvatskih selekcija, ali i drugih europskih zemalja. U Zadru , ćemo   već 2020., imati jednu veliku boksačku priredbu, istinski spektakl. Na kraju, jedan informacija koja će mnoge zanimati, naime,  ligaško natjecanje će se  zvati Hrvatska boksačka liga Pevec jer smo s tom tvrtkom sklopili ugovor o suradnji – kazao je Bošnjak.

Osobito zadovljstvo Višnjikom iskazao je Mavrović, te na sebi svojstven način pojasnio vrijednosti zadarske sportske infrastrukture.....
– Imali smo jedan trening prije ove konferencije. Kad sam vidio cjelovito okružje, što sve postoji ovdje na Višnjiku, zaključio sam da čovjek može slobodno doći kad hoće i jedino što mu treba jest njegova volja da se nečim bavi. Istog trenutka spoznao sam gdje bih poslao svoje dijete, svoju suprugu, gdje bih ja bio… sve to ovdje postoji i Višnjik je pravo mjesto da se čovjek brine o sebi na najbolji način, da se druži. Ne znam za takvo mjesto u Hrvatskoj… Našim boksačima ovo će mjesto u budućnosti omogućiti da poslože svoju sportsku formu za natjecanja i radujem se tom koraku – zaključio je Željko Mavrović.

Pero Knežević, zadarski boksački djelatnik i član IO HBS-a, informirao je da u Zadru ima 10 klubova, te da u svim reprezentativnim  kategorijama sudjeluju spomenuti klubovi. Nastavio je Knežević još opipljivije, odnosno, proširio je priču na preuređenje objekta u neposrednoj blizini
 dvorane "Krešimir Ćosić".

-Uređenje prostora za boksački centar i njegovo opremanje trebali bi potrajati do pred kraj 2019. Po završetku radova boks će dobiti izvrsne uvjete i uz ostalo očekujemo širenje ovdašnje baze. Zahvaljujem HBS-u na svekolikoj potpori i doprinosu ovom projektu – kazao je Knežević.

Tajnik HBS-a, izrazio je zahvalnost ŠC " Višnjik" i direktoru Denisu Karloviću , te zadarskim klubovima na potpori koju imaju od njih.

- Duboko vjerujem da će Zadar kao sportski grad biti dobar domaćin svim budućim boksačkim akcijama i priredbama. ŠC Višnjik ima što većina sličnih objekata u Europi nema! – zaključio je Marko Marović.

Jurica Runtić, savjetnik u HBS-u, istaknuo je vjeru da će s budućim boksačkim centrom postupno doći i još bolja natjecateljska postignuća.

Na naš upit postoje li realni izgledi da se u sklopu ŠC " Višnjik" izgrade smještajni kapaciteti, čime bi se kompletirala ponuda, Karlović je odgovorio.

– Urbanistički plan predviđa u prostoru Višnjika i hotelski i hostelski smještaj, ukupno oko 500 soba. Ima zainteresiranih subjekata koji bi bili strateški partneri u tom segmentu. Ti sadržaji upotpunit će priču o Višnjiku kao odgovarajućem, atraktivnom i privlačnom odredištu koje će tijekom cijele godine na jednom mjestu nuditi sve što je potrebno sportašima različitih kategorija za njihove pripreme i druge akcije. U segmentu smještaja intenzivno se radi u koordinaciji s Gradom Zadrom i očekuje se skora realizacija – kazao je Denis Karlović.

24. travanj 2024 00:25