StoryEditorOCM
SportKAKO NAKON KRKE?

Ovakav Zadar više nigdje ne može putovati s nadom u pobjedu. Jer im je u "kosti ušao" strah, glave su pod pritiskom... A kad je tako onda nikomu nije lako igrati!

15. listopada 2019. - 23:28
zadar_krka9-141019

 - Neman idra, neman vesla, Krka mi je sve odnesla! Ovaj stari dalmatinski napjev, zorno kazuje o tome kako izgleda košarkaški "brod" pod imenom  Zadar, koji uz sve spomenuto u pjesmi, propušta na sve strane. O tome svjedoči poraz od Krke iz Novog Mesta, u prvom ovosezonskom domaćem ogledu u ABA ligi. I ono što žalosti jest činjenica da će sličnih bolnih gubitaka bodova, nastavili se u ovom ritmu biti napretek. Promjene na klupi, unatoč zazivanju navijača, neće biti što je svima na znanje stavio trener Ane Nazor, riječima: "Jasno je da će se 'tomahawk' okrenuti na mene. Ali ja ne odlazim!".

Njega se opravdano prozivalo za iznimno  slabo "kormilarenje" brodom kojem trebaju pojasevi za spašavanje.... Čim prije to bolje, zapravo bilo je to vidljivo nakon pada pred Budućnosti , kasnije i Cibonom. Zavaravanje kroz HT Premijer ligu nadigravanjem Škrljeva i Vrijednosnica Osijek, služe za jednokratnu upotrebu. Što onda napraviti, ako je klupska  uprava očito stala iza Nazora? Ili, je pak sve izglednije kako će se u narednim danima moguće je izvršiti provjetravanje svlačionice!

Nema onoga,  tko barem malo razumije košarkašku igru i njene zakonitosti, koji nije vidio kako James Farr, nije čovjek za zadarski reket. Zrcali se to od prvoga dana, jer je na potpisivanje ugovora došao nespreman, vaga je doslovce "stenjala" od njegove težine. Iako je u međuvremenu Farr smanjio svoj opseg, ništa ostalo nije napravio da se ne bi stupilo u razgovor s agentom koji ga je preporučio, na temu "povrata robe"!

Nazor, nariče kako mu nedostaje Ive Ivanov, koji se ozlijedio u Podgorici i odrađuje potrebnu terapiju. U tom praznom hodu, ali i ranije Nazor je "poništio" Domagoja Vukovića, mladi Jure Planinić protiv Krke nije dobio niti jednu sekundu, kao ni Karlo Uljarević. A razloga za proširenu rotaciju, koju je Nazor prema vlastitom priznanju skratio, bilo je kontra Krke više nego dovoljno. Puno više nego je bilo nepotrebno izvlačenje iz bitke Dominica Gilberta ili Stefana Fundića, baš u trenucima kada su bili skroz " vrući"!

Nazor je rekao kako će hladne glave pregledati snimku utakmice, pa vjerujemo da bi nešto od navedenoga  trebao uočiti. Istina, preuzeo je odgovornost za poraz, što rijetki treneri čine.... Ali , od toga nema velike koristi, dok god se klupska uprava koja je zajedno s Nazorom sudjelovala u slaganju gotovo pa kompletno nove momčadi u lanjsku sezone, drži po strani. Kao da to nije njihova stvar, posebice sportskog direktora Branimira Longina. I on je kreator ovoga Zadra, za kojeg se tvrdilo uoči pripremnog razdoblja, kako će predstavljati novu snagu i energiju koja će se identificirati s publikom. S tribina su pak dobili jednostavan odgovor, odnosno, nezadovoljstvo je preplavilo Višnjik više nego Krka!

A bila je to utakmica u kojoj se odmah na začetku ABA lige moglo odmagliti od suparnika koji će se zajedno sa Zadrom nanovo boriti za ostanak u regionlanoj ligi, jer momčad iz Novog Mesta u idućem kolu dočekuje Crvenu zvezdu. Zadar, pak putuje kod Mega Bemaxa, koji prema prvim kretnjama kroz prvenstvo nema lanjsku vrijednost. Ali, ovakav Zadar kakav se predstavio u ogledu s Krkom više nigdje ne može putovati s nadom u pobjedu. Jer im je u "kosti ušao" strah , glave su pod pritiskom...A kad je tako onda nikomu nije lako igrati!

22. travanj 2024 22:32